Türkkan’dan dokunulmazlık açıklaması: 'Şehit yakını değil provokatör'

Lütfü Türkkan dokunulmazlık dosyasının komisyon gündemine alınacak olmasına dair konuştu: Bu kişinin resmi bir şehitlik kaydı bulunmamaktadır. Olayın öznesi şehit yakını değil provokatör bir şahıstır.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Anayasa ve Adalet Komisyonları üyelerinden kurulu Karma Komisyon 11 Ocak Çarşamba günü toplanacak. Komisyon gündeminde CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın dokunulmazlık dosyaları olacak. Türkkan hakkında da ‘hakaret’ ve ‘etkili eylem’ suçlarından milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke hazırlanmıştı.

‘AK PARTİ İKTİDARI TARAFINDAN İŞE YERLEŞTİRİLEREK ÖDÜLLENDİRİLMİŞTİR’

İYİ Partili Türkkan dokunulmazlık dosyasının ele alınmasına ilişkin açıklama yaptı. Türkkan, 5 Kasım 2021 tarihinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Bingöl ziyareti sırasında tepki gösteren bir kişi ile yaşadığı hakaret içerikli diyaloğa dair, "5 Kasım 2021 tarihinde Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in Bingöl ziyaretinde, daha önce Sayın Akşener'e sosyal medya yoluyla hakaret ve küfür eden provokatör bir şahıs, şehit yakını olarak karşımıza çıkmıştır. Bu kişinin Bingöl’e özel olarak getirildiği, planlı bir olayın parçası olduğu bilinmekle birlikte, devam eden süreçte AK Parti iktidarı tarafından işe yerleştirilerek ödüllendirilmiştir" dedi.

‘BU KİŞİNİN RESMİ BİR ŞEHİTLİK KAYDI BULUNMAMAKTADIR’

"Şehit yakını" olduğu iddia edilen kişiye dair "Kaldı ki şehit olduğu söylenen kişinin şehit olup olmadığı belli olmamakla birlikte, bu kişi üzerinden sanki şehit bir polis, ya da şehit bir asker algısı yürütülmektedir" ifadelerini kullanan Türkkan, "Şehit olduğu söylenen kişinin belki de teröristlere yardım götürürken mayına basmış olabileceği de göz ardı edilmemelidir. Çünkü bu kişinin resmi bir şehitlik kaydı bulunmamaktadır. Olayın öznesi şehit yakını değil, provokatör bir şahıstır" diye konuştu.

‘BİZLERE SARAYIN SOPASI İŞLEMEZ’

“Bu sürecin bir saray komplosu olduğu ve İYİ Parti’ye yönelik komplolar zincirinin bir parçası olduğu konusunda partimizin ve kamuoyunun hiç şüphesi yoktur" diyen Türkkan’ın açıklamaları şu şekilde:

İTİBAR SUİKASTINA DÖNÜŞMÜŞTÜR: "Partim ve şahsım konuya gerekli hassasiyeti göstermiştir. Ancak bu olayın planlayıcıları, olayı sadece provokasyon boyutundan çıkarıp Türkiye’nin ana gündem maddesi yapmış, aylarca süren şahsıma yönelik itibar suikastına dönüştürmüştür. Trol hesaplarla başlatılan sosyal medya linçlerinden, TV ekranlarında hedef gösterme, sıcak siyasetin parçası haline getirmelerine tanık olunmuştur.

POLİSE ‘ŞEREFSİZ’ DİYEN MİLLETVEKİLİNE DAVA BİLE AÇILMAMIŞ: Olayın gerçekleşme tarihinden bugüne kadar on dört aylık bir süre geçmesine rağmen, benzer mahiyette hakaretten 158, yaralanmadan da 36 tane dosya varken, Meclis’te bekleyen 1760 dosya arasında yer alan; adam öldürmeden tutun, dolandırıcılık ve sahteciliğe kadar birçok haysiyet ve onur kırıcı suçlarla birlikte hırsızın, dolandırıcının, ihaleye fesat karıştıranların, devleti hortumlayanların ve hatta katillerin dosyaları dururken, 17/25 Aralık’taki hırsızlıkların dahi üzeri kapatılmış, yüce Türk polisine ‘şerefsiz’ diyen milletvekiline dava bile açılmamış, tüm bu suçların gündeme getirilmesine gerek bile duyulmamıştır.

CIMBIZLA ÇEKİLEREK GÜNDEME ALINMIŞ, SİYASET SAHNESİNE DAHİL EDİLMİŞTİR: Tüm bu insan ahlakına sığmayan suçlar bir kenara bırakılıp, adıma düzenlenen fezleke, 1760 tane dosya içerisinden cımbızla çekilerek gündeme alınmış, muhalefeti ve toplumu sindirme çabalarının bir sonucu olarak siyaset sahnesine dahil edilmiştir. Siyasetin saray eliyle dizayn edilmesi, bir kez daha yargının siyasete müdahalesinin önünün açılması, yaklaşan seçim sürecinde kendilerince kullanışlı görülen bir komplonun on dört ay sonra yeniden gündemleştirilmesidir.

BİZLERE SARAYIN SOPASI İŞLEMEZ: Bizim kişisel ve siyasi geçmişimizde, en ufak eğilme, bükülme ve teslim olmanın izine rastlanamaz. Saraya ve saraya boyun eğenlere itiraz üzerinden bir büyük demokrasi yolculuğunu yürüten İYİ Parti’ye yapılan bu yöndeki saldırılar bizi demokrasi yolculuğumuzdan geri bırakamayacaktır. Saraya teslim olmak yerine İYİ insanlarla demokrasi yolculuğuna çıkan bizlere sarayın sopası işlemez.

PARTİMİZİN HASSASİYETİ ASLA TARTIŞMA KONUSU DAHİ OLAMAZ: Şehitlerimize “kelle”, şehit yakınlarına “karaktersiz şehit babaları var” diyen, Türk milletinin yüreğini yakan şehit haberlerini ‘3-5 şehit var diye kopan bir yaygara' olarak gören zihniyetin sahipleri; şehit, şehit yakınları ve gaziler konusunda bize ahkam kesemez. Şahsımın ve partimizin bu konudaki hassasiyeti asla tartışma konusu dahi olamaz.”

NE OLMUŞTU?

Lütfü Türkkan, Bingöl ziyareti sırasında Meral Akşener'e tepki gösteren ve şehit yakını olduğu açıklanan bir kişiye hakaret etmişti. Türkkan, tepkiler üzerine Meral Akşener'in talebi üzerine Grup Başkanvekilliği görevinden istifa etmişti.

İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu tarafından ‘hakaret’ ve ‘etkili eylem’ suçlarından bahisle milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke hazırlanmış, fezleke, Adalet Bakanlığı'na gönderilmişti. (DUVAR)