Türkiye'nin yeni alan adı açıklandı

Ömer Fatih Sayan, Türkiye'nin yeni alan adını '.tr' olarak açıkladı. İnternet sitelerinin uzantılarının değişimine ilişkin sürecin detaylı TRABİS'in internet sitesinde duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye'nin yeni alan adını açıkladı. TRABİS (.tr Ağ Bilgi Sistemi) tarafından tahsise açılacak Türkiye'nin yeni alan adı ".tr" olacak.

'TAHSİSLER 14 EYLÜL'DE BAŞLAYACAK'

TR Ağ Bilgi Sistemi'nin (TRABİS) internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, yeni adreslerin tahsisi 14 Eylül'de başlayacak.

Yeni adreslerin tahsisi için yapılacak önceliklendirme kritererine göre, öncelikle “gov.tr”, “edu.tr”, “tsk.tr”, “bel.tr”, “pol.tr” ve “k12.tr” uzantılarına sahip olan alan adları değişecek.

İkinci sıra “org.tr” uzantılı alan adlarına sahip kamu kurumu niteliğinde olan meslek kuruluşlarına, kamuya yararlı dernekler ve vakıflar ile işçi ve işveren meslek kuruluşlarına verilecek.

Üçüncü sıra ise “kep.tr”, “av.tr”, “dr.tr”, “com.tr”, “org.tr”, “net.tr”, “gen.tr”, “web.tr”, “name.tr”, “info.tr”, “tv.tr”, “bbs.tr”, “tel.tr” uzantılı alan adlarına verilecek.  (HABER MERKEZİ)