Türkiye'nin UEFA Uluslar Ligi macerası: 2 sezon, 10 maç, 2 galibiyet

Bu sezon ikincisi düzenlenen UEFA Uluslar Ligi'nde Türkiye bu yıl da B Ligi'nde grup sonuncusu oldu. A Milli Futbol takımı, 2 sezonda toplam 10 maça çıktı, sadece 2 galibiyet (İsveç ve Rusya maçları) alabildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye A Milli Futbol Takımı, dün akşam deplasmanda Macaristan'a mağlup olarak UEFA Uluslar Ligi'ndeki ikinci sezonunda da  grup sonuncusu oldu. Geçen yıl B Ligi'nde sonuncu olan Türkiye, UEFA'nın format değişikliğine gidip ligden düşmeyi kaldırmasının ardından tekrar aynı ligde kalabilmişti. Milli takım dünkü yenilgiyle bu kez C Ligi'ne düştü. 

Türkiye dünkü maçta Macaristan'ı yenseydi grup lideri olarak A Ligi'ne yükselecekti. Maç berabere bitseydi ise B Ligi'nde kalacaktı. Fakat 2-0'lık mağlubiyet sonrası 6 puanda kalan Türkiye, aynı puana sahip Sırbistan'a karşı ikili averajda geride olduğu için son sıraya düştü. Türkiye'nin iki maçta da gol atamadan yenildiği Macaristan ise 11 puanla grubu lider tamamlayarak A Ligi'ne yükseldi. 

ULUSLAR LİGİ'NDE 2 SENEDE 2 GALİBİYET 

UEFA Uluslar Ligi'nde iki sezonda toplam 10 maç oynayan Türkiye, yalnızca 2 galibiyet alabildi. Turnuvada 5 kez mağlup olan takım, 3 beraberlik aldı. Bu maçlarda 10 gol atarken kalesinde ise 15 gol gördü. 

Turnuvanın ilk sezonunda İsveç ve Rusya'yla aynı grupta yer alan Türkiye 4 maçın 3'ünü kaybetmişti. Sadece İsveç deplasmanında son dakikada gelen gollerle 3-2 kazanan takım Rusya'ya Trabzon'da 2-1 ve Soçi'de 2-0, İsveç'e de Konya'da oynanan maçta 1-0 yenildi. Türkiye, grubu 3 puanla son sırada tamamlamıştı.

Organizasyonun ikinci sezonunda ise B Ligi 3. Grup'ta Rusya, Macaristan ve Sırbistan ile aynı gruba düşen Türkiy grup maçlarına sahasında 1-0'lık Macaristan yenilgisiyle başladı. Sonraki 3 maçta sırasıyla deplasmanda Sırbistan ile 0-0, Moskova'da Rusya ile 1-1 ve İstanbul'da Sırbistan ile 2-2 berabere kalan takım, gruptaki ilk ve tek galibiyetini İstanbul'da oynanan maçta Rusya'yı 3-2 yenerek elde etti. 

Türkiye, grubun son maçında da Macaristan'a 2-0 yenildi ve grubunu 6 puanla tamamladı. 

SON 8 MAÇTA 1 GALİBİYET

Türkiye A Milli Futbol Takımı, oynadığı son 8 maçta (2'si özel maç) tek galibiyet elde edebildi. Bu maçlarda 12 gol atan milli takım, kalesinde ise 14 gol gördü. (AA)