Türkiye'nin Oscar adayı Kuru Otlar Üstüne'ye övgü: Bir ustalık dersi daha

Türkiye'nin Oscar adayı olan Nuri Bilge Ceylan'ın ‘Kuru Otlar Üstüne’ filmiyle ilgili Indiewire, "Nuri Bilge Ceylan'dan bir ustalık dersi daha" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sinema sitesi Indiewire, Türkiye'nin 96'ncı Akademi Ödülleri'ndeki adayı olan 'Kuru Otlar Üstüne'yi tanıtırken 'Türkiye'nin Oscar adayı Nuri Bilge Ceylan'dan bir ustalık dersi daha' başlığını kullandı. Haberde yönetmen Ceylan için "ruh hallerinin ve yalnızlığın romanesk ressamı" ifadesi yer aldı.

Dizdar'a Cannes'da 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü kazandıran filmin Toronto ve New York Film Festivali'nde de gösterildiği bilgisine yer verildi. Ceylan'ın başarılarının son 30 yıla yayıldığı belirtilen haberde şu ifadelere yer verildi:

"Ceylan'ın geçmiş filmleri arasında 2002 yapımı ve Cannes Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanan Uzak ve Anadolu'da geçen bir diğer Altın Palmiye ödüllü filmi 2014 yapımı Kış Uykusu yer alıyor. Ceylan ayrıca 2011'de Cannes'da Büyük Ödül'ü kazanan ve sık sık 10 yılın en iyi filmleri arasında gösterilen suç draması Bir Zamanlar Anadolu'da ile de beğeni topluyor."

Indiewire, 2018 yapımı Ahlat Ağacı'yla birlikte Ceylan'ın 6 filminin Oscar'da Türkiye'yi temsil ettiğini ancak şimdiye kadar hiçbirinin aday gösterilmediğini hatırlattı.Ceylan'ın sosyal içerikli dramlarında Bergman, Tarkovski ve Ozu'nun unsurlarını bir araya getirdiği, izleyicisini karakterlerinin epik ve fiziksel olarak zorlu ortamlarına çektiği de ifade edildi. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)