Türkiye'nin iade taleplerine İsveç'ten 'bağımsız yargı' vurgusu

İsveç Adalet Bakanı Morgan Johansson, Türkiye'nin 33 kişinin iadesini talep etmesiyle ilgili mahkemelerin karar vereceğini söyledi. Johansson, "İsveç kanunları bağımsız mahkemelerce uygulanır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Finlandiya ve İsveç arasında varılan NATO mutabakatıyla ilgili Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "İsveç 73 teröristi iade etme sözü verdi" yönündeki açıklamasına yanıt geldi. 

AFP'ye konuşan İsveç Adalet Bakanı Morgan Johansson, söz konusu taleplerle ilgili kararın “bağımsız mahkemeler” tarafından verileceğini söyledi. 

Johansson, "İsveç'te İsveç kanunları bağımsız mahkemelerce uygulanır. İsveç vatandaşları iade edilmiyor. İsveç vatandaşı olmayan kişiler ise diğer ülkelerin talebi üzerine iade edilebilir, ancak bu İsveç yasaları ve Suçluların İadesine Dair Avrupa Sözleşmesi ile uyumlu olması koşuluyla mümkün" dedi.

Türkiye Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Finlandiya'da 6 PKK'lı, 6 FETÖ'cü, İsveç'te 10 FETÖ'cü, 11 PKK'lının dosyaları bekliyor. Mutabakattan sonra bunların iadesi hususunu yeniden yazacağız ve hatırlatacağız" demişti. 

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ise "Teröre bulaşmadıysanız endişelenmenize gerek yok” açıklaması yapmıştı. (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler türkiye isveç