Türkiye'nin grubunda Galler'in liderlik şansı kalmadı

EURO 2024 elemelerinde Türkiye'nin lider durumda bulunduğu D Grubu'nda, Ermenistan ile 1-1 berabere kalan Galler liderlik şansını kaybetti.

Ermeni futbolcular Zelarayan'ın golünün ardından sevincini taraftarlarıyla paylaştı. (Fotoğraf: Reuters)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Elemelerinin 9. haftasında Türkiye'nin lider durumda bulunduğu D Grubu'nda, Ermenistan ile 1-1 berabere kalan Galler, gruptan çıkma şansını zora soktu.

Galler'i konuk eden Ermenistan, Zelarayan'ın 5. dakikadaki golüyle 1-0 öne geçti. 45+2'de Tiknizyan'ın kendi kalesine attığı gol ile maça beraberlik geldi. Karşılaşmada başka gol olmayınca maç 1-1 sona erdi.

Bu sonuçla 11 puanlı Galler'in, D Grubu'nda 16 puanı bulunan Türkiye'nin önünde grubu lider bitirme şansı kalmadı. Galler, gruptaki son maçında Türkiye'yi konuk edecek.

D Grubu'nda Letonya'ya konuk olan Hırvatistan, Majer'in 7. dakikada ve Kramaric'in 16. dakikadaki golleriyle karşılaşmayı 2-0 kazandı.

Bu sonuçla D Grubu'ndaki son maçlar öncesinde 13 puanlı Hırvatistan'ın, 16 puanı bulunan Türkiye'nin önünde grubu ikili averajla lider bitirme şansı devam etti.

A Milli Futbol Takımı, 21 Kasım Salı günü oynayacağı gruptaki son maçında Galler'e konuk olurken Hırvatistan ise Ermenistan'ı ağırlayacak. (HABER MERKEZİ)