Türkiye'nin Alman avukatı Demirtaş'ın avukatını engelledi

HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş hakkında AİHM'in verdiği kararın bağlayıcı olmadığını açıklayan iktidarın değerlendirmesini sosyal medyada Türkiye'nin avukatı Stefan Talmon'a soran Avukat Mahsuni Karaman meslektaşı tarafından engellendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Selahattin Demirtaş hakkında AİHM'de görülen davada Türkiye'yi temsil eden Alman hukukçu Stefan Talmon, kendisine 'karar bizi bağlamaz' diyen müvekkilleri hakkında ne düşündüğünü soran meslektaşını engelledi.

Demirtaş'ın avukatlarından Mahsuni Karaman, davada verilen hak ihlali ve tahliye kararını tanımayacaklarını açıklayan iktidar sözcüleri hakkında ne düşündüğünü sorduğu Talmon'a Twitter'dan, "Sayın Talmon; Demirtaş başvurusunda, Aihm Büyük Dairesinde yapılan duruşmada Türk Hükümetini temsil etmiştiniz. Müvekkiliniz, Aihm kararı “bizi bağlamaz” diyor. Merakımı bağışlayın, siz ne diyorsunuz? Saygılarımla. Kestane kebap, acele cevap 😊" diye seslenmişti.

'AİHM KARARININ BAĞLAYICI OLDUĞUNU SÖYLEYEMEDEN AİHM'DE SAVUNMAYA YAPAR MI?'

Karaman'ın dün yaptığı paylaşıma yanıt ise 'engelleme' olarak geldi. Karaman, Talmon'un kendisini engellediğini yine Twitter'dan yaptığı açıklama ile duyurdu: "Cevap geldi:) Anlaşılan Hükümet, ifade hürriyetine saygı noktasında kendinden daha katı bir Hukukçu ile temsil edilmiş. Aihm kararının bağlayıcı olduğunu söyleyemeyen Mr Talmon, AİHM’de savunma yapmaya devam mı?"