Türkiyeli yazarların yeni oyunları BILT sahnesinde

Bilkent Uluslararası Laboratuvar Tiyatrosu çağdaş Türkiyeli tiyatro yazarlarının oyunlarını sahneleyecek. 9 Kasım’da başlayacak olan sahne okuma etkinlikleri, Kasım ve Aralık ayı boyunca her pazartesi saat 19.00'da Bilkent MSSF Konser Salonu'nda gerçekleşecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Her sezon Ankaralı izleyicileri tiyatronun özgün eserleriyle buluşturan Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü bünyesinde kurulan profesyonel topluluk BILT (Bilkent Uluslararası Laboratuvar Tiyatrosu) 2020/2021 Tiyatro Metin Seçmeleri sahne okumalarına yeniden başlıyor. Çağdaş Türkiyeli tiyatro yazarlarının yeni oyunlarını geliştirmeyi ve sahnelemeyi hedefleyen topluluğun seçtiği 10 özgün metin ilk defa sahnede okunacak. 

BILT'in geliştirip sahnelediği ilk oyun BILT üyesi Barkın Kenan'ın yazdığı 77. Şube oldu. Geçen kasım ayında Türkiye'nin tüm oyun yazarlarına yayınlanmamış oyunlarını gönderme çağrısında bulunan topluluk, gönderilen 55 metin arasından 10 oyunu seçti. BILT ekibi, seçtiği bir oyunu süreç içinde yazarı ile birlikte okumalar, provalar ve özel gösterimlerle sahneye hazır hale getirmeyi hedefliyor. İlk olarak 9 Kasım saat 19.00’da Bilkent Üniversitesi MSSF Konser Salonu’nda Ali Selçuk'un "Şirket" adlı oyunun okuması gerçekleşecek. 

BILT ana kadrosunu Bilkent Üniversitesi Çocuklar İçin Tiyatro Programı’nda eğitmenlik görevi de yapan Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunları oluşturuyor. BILT Genel Sanat Yönetmenliği’ni üstlenen Bilkent Tiyatro Bölümü Başkanı Jason Hale, "BILT için okumaya layık gördüğümüz eserler çağı yakalayan ve evrensel temalardan beslenen yeni metinler. BILT olarak Türkiye’nin oyun yazarlarının sesini duyurmayı hedefliyoruz " dedi. 

9 Kasım’da başlayacak olan sahne okuma etkinlikleri, Kasım ve Aralık ayı boyunca her pazartesi saat 19.00'da Bilkent MSSF Konser Salonu'nda gerçekleşecek. 

Etiketler tiyatro yazar BILT