Türkiyeli sinemacılardan depremin anılmadığı Berlin Film Festivali'ne tepki: Avrupa için yabancıyız

Sinemacılar Ahmet Boyacıoğlu ve Başak Emre, Berlin Film Festivali'nde Türkiye'deki depremin anılmamasına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya Altın Portakal Film Festivali direktörü Ahmet Boyacıoğlu ve sanat yönetmeni Başak Emre, bu yıl 73'üncüsü düzenlenen Berlin Film Festivali'nde Maraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler hakkında hiçbir şey söylenmemesine tepki gösterdi.

Variety'ye konuşan Ahmet Boyacıoğlu, festivalin açılış seremonisinde Türkiye ve depreme dair herhangi bir şeyin yer almamasına ilişkin, "Festivalin açılış seremonisi Ukrayna ile başladı, Ukrayna ile bitti ve İran’a değinildi. Ancak Türkiye’den bahsettiklerini sanmıyorum. Dürüst olmak gerekirse Avrupa şu anda Türkiye'yle pek ilgilenmiyor. Bir şekilde yabancıyız" dedi. Boyacıoğlu ayrıca festival seçkisinde Türkiye'den yalnızca Burak Çevik'in “Forms of Forgetting” adlı filminin yer aldığına ve Türkiyeli bir jürinin bulunmadığına dikkat çekti. 

Başak Emre de, "Buradayken, bir toplantı depremden bahsederek başlamazsa özellikle moralim bozulur ve maalesef ki bu oluyor. Ayrıca sosyal medyada da destek hissetmiyoruz" dedi. 

Variety, Berlin Film Festivali'nde Türkiye için bağış çağrıları yapıldığını ancak Türkiye'de sinemacıların Berlinale ve Avrupa'daki diğer film festivallerinden yeterli desteği göremediklerini düşündüğünü aktardı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)