Türkiye'den Tanzanya'ya giden işçilerin grevi kazanımla sonuçlandı

Tanzanya'daki 7 aydır maaş alamayan yaklaşık 2 bin Yapı Merkezi işçisinin grevi kazanımla sonuçlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye merkezli inşaat şirketi Yapı Merkezi'nin Tanzanya'daki demir yolu şantiyesinde çalışan yaklaşık 2 bin işçinin grevi kazanımla sonuçlandı.

7 aydır maaşını alamayan işçiler Tanzanya’daki kamplarda greve çıkmıştı. Bir kısmı kendi imkanlarıyla Türkiye’ye dönen işçiler grevin on ikinci gününde şirketin İstanbul Üsküdar’da bulunan yönetim binası önünde eylemler yaptı. DİSK’e bağlı Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Birleşen işçiler yenilmezler. Bin km. tren hattı inşaatında 2 bin işçi grevin 13. gününde kazandı. Bundan sonra gecikme olmayacak, her ayın 25’nde maaş yatacak. Greve katılan işçilere işten atma ve baskı uygulanmayacak” dedi.

Dev Yapı-İş Sendikasının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise şu ifadelere yer verildi: “Afrika’nın en büyük demiryolu projesinde 2000 gurbetçi işçinin yürüttüğü grev başarıyla sonuçlandı. Tanzanya Demiryolları’nın garantörlüğünde anlaşma sağlandı. Türkiye’ye dönen işçilerin alacakları için görüşmeler ve direniş devam ediyor!” (HABER MERKEZİ)

 

Etiketler tanzanya işçi grev