'Türkiye'de korona ölümleri 5 Mayıs'ta zirve yapacak' iddiası

Reuters, Türkiye'deki salgına dair analizinde ABD'deki Sağlık Ölçütleri ve Değerlendirme Enstitüsü'nün tahminlerine yer verdi. Enstitü, hastane yatışları ve ölümler için pik öngörülerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Reuters ajansı, Türkiye'de korona virüsü vakalarının son günlerde artmasıyla ilgili bir analiz yayımladı. Ajansın haberinde, ABD merkezli Sağlık Ölçütleri ve Değerlendirme Enstitüsü'nün (Health Metrics and Evaluation) istatistiksel tahminlerine de yer verildi.

'HASTANELERDE PİK HAFTAYA BEKLENİYOR' İDDİASI

Buna göre Enstitü, Türkiye'deki hastaneye yatış oranlarının önümüzdeki hafta pik yapacağı, günlük ölüm oranlarının da 5 Mayıs civarında zirveye ulaşacağı öngörüsünde bulundu.

Reuters'ın haberinde, Türkiye'nin yeni vaka sayılarında rekor kıran Hindistan'ın hemen ardından geldiğine dikkat çekildi; şu an aktif enfeksiyon sayılarının Türkiye nüfusunun çalışma yaşındaki kesiminin neredeyse yüzde 1'ine tekabül edecek şekilde pik yaptığı belirtildi. Ajans, Türkiye'de çalışma yaşında olan 57 milyon kişinin bulunduğuna ve şu an 551 bin kişinin aktif Covid-19 vakası olarak değerlendirildiğine dikkat çekti.

'YEDİ GÜNLÜK ORTALAMADA DÜNYADA DÖRDÜNCÜ'

Haberde "20 milyondan fazla doz aşı yapılmış olmasına rağmen Türkiye'deki ölü sayıları pazartesi günü 341 ile rekor seviyeye çıktı" denilirken, "84 milyon nüfuslu ülke, yeni vakaların yedi günlük ortalamalarında dünya çapında dördüncü sırada yer alıyor" ifadeleri kullanıldı. (DIŞ HABERLER)