Türkiye'de 'araçta PCR testi' uygulaması başladı

Samsun'da korona virüsü temaslılarına özel 'arabada PCR testi' yapılıyor. Uygulama salgın başında birçok ülkede yapılıyordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgının başında birçok ülkede uygulanmaya başlayan 'arabada PCR testi' işlemi Türkiye'de ilk kez yapılmaya başlandı. Samsun İl Sağlık Müdürlüğü temaslı kişilere özel Batıpark'ta PCR numune alım noktası oluşturdu. Temaslı kişiler burada haftanın 7 günü 10.00-22.00 saatleri arasında test yaptırabilecek.

İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, "Okullarımızda pozitif vaka olduğunda, çocuklarımız temaslı olarak kaydediliyor. Temaslı olan ve semptomu olamayan çocuklarımızdan 5. gününde PCR testi alarak negatif ise maske, mesafe hijyen kurallarına uyarak okullarına devam etmesini sağlıyoruz. Burada Türkiye'de ilk olan PCR numunesi alma yeri oluşturduk. Burada, vatandaşlarımız hiçbir sağlık kuruluşunda sıraya girmeden araçlarıyla açık alanda hızlı bir şekilde test verecekler. Burada, bir sağlık tesisinde olabilecek bir bulaşın önüne geçmiş olacağız. Trafik sıkıntısı çekmeden kendi araçlarının içinde çok kolay, çok pratik şekilde testlerini alacağız" dedi.(AA)

Etiketler araba pcr samsun