Kop Dağı Tüneli inşaatında patlama

Bayburt'ta Kop Dağı tüneli inşaatında yaşanan patlamada 11 işçi yaralandı. Patlamanın gaz sıkışmasından kaynaklandığı tahmin ediliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bayburt'ta Kop Dağı Tüneli inşaatında patlama meydana geldi.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ve AFAD ekipleri, 8 yaralıya ulaştı. Yaralılar, ambulanslarla Bayburt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ekiplerin olay yerinde incelemeleri devam ediyor. İlk bilgilere göre, tünel inşaatındaki patlamanın gaz sıkışması sonucu meydana geldiği tahmin ediliyor.

Bayburt Valisi Cüneyt Epcim de olay yerine gelerek yetkilerden bilgi aldı. Epcim, AFAD ekiplerinin metan gazından meydana geldiği tahmin edilen patlamada yaralanan 8 işçinin hastanelere ulaştırıldığını söyledi.

İçeride mahsur kalan olmadığını belirten Epcim, alandaki çalışmaların yeni bir sıkıntı yaşanmaması için dikkatli şekilde sürdürüldüğünü aktardı. Epcim, "Hayati tehlikeleri bulunmayan 8 yaralının tedavileri hastanelerde sürüyor. Patlamanın etkisiyle bazı yaralıların vücutlarında yanıklar oluştu" dedi.

YARALI SAYISI 11'E ÇIKTI

Daha sonra yeni bir açıklama yapan Cüneyt Epcim yaralı sayısını 11 olduğunu söyledi. Epcim, "Patlamada ilk belirlemelere göre 8 arkadaşımızın yaralı olduğu tespitini yapmıştık. Tünelde yapılan çalışmalarda yaralı sayısının 11 olduğunu belirledik ve 11 yaralımızın tamamı tünelden çıkartılarak ambulanslarla hastanelere kaldırıldı" diye konuştu.

Yaralıların durumu hakkında bilgili veren Epcim, "11 yaralımızın içerisinde durumu çok ağır olan yok sadece bir arkadaşımızın diğerlerine nazaran durumu biraz daha ciddi. Tünel içinde de herhangi bir yaralımız yok, ekiplerimizin tüneldeki diğer çalışma ve incelemeleri ise sürüyor" ifadelerini kullandı. (BAYBURT/AA)