Adana'da orman yangını

Kozan'da çıkan yangına müdahale sürüyor. Bazı yerleşim yerleri tehlike nedeniyle boşaltıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana Kozan'da ormanlık alanda çıkan yangın büyüyor.

Kuyubeli Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına Adana, Mersin, Osmaniye ve civar illerden 90'dan fazla arazöz, 2 yangın söndürme uçağı ile 11 helikopterle müdahale ediliyor.

Ekiplerin müdahalesinin sürdüğü yangın, Kuyubeyli ve civar mahallelerdeki evlere sıçradı. Daha önceden boşaltılan evler, yangın nedeniyle kullanılamaz hale geldi.

Adana Valisi Süleyman Elban yaptığı açıklamada "Bölgedeki 6 köyde yaklaşık 800 haneyi boşaltmak durumunda kaldık. Şu ana kadar 200 hektara yakın alanda yangın devam ediyor. Yangın sürüyor, ekiplerimizin söndürme çalışmaları da devam ediyor" dedi. Yangında can kaybı olmadığını söyleyen Elban, "Bölgedeki kuvvetli rüzgar, yangını kontrol altına almamızı zorlaştırıyor. Yangının, Osmaniye'nin Kadirli ilçesine sıçrama ihtimali var, ona karşı da tedbirlerimizi aldık" ifadelerini kullandı.

'KUNDAKLAMA OLMASI İHTİMALİ GÜÇLÜ' 

Yangının kundaklama sonucu çıktığını tahmin ettiklerini söyleyen Elban, "Bu, yangın söndürüldükten sonra sahada yapılacak incelemede netleşir ancak birkaç ayrı noktada çıkmış olması kundaklama ihtimalini güçlendiriyor" diye konuştu. (AA)

Etiketler adana yangın orman