İzmir'in 3 ilçesinde orman yangını

İzmir'in Menderes, Kemalpaşa ve Urla ilçelerinde orman yangını çıktı. Menderes'teki yangın yerleşim yerlerine yaklaşırken Menderes-Gümüldür karayolu ulaşıma kapatıldı. Kemalpaşa ve Urla'daki yangınlar ise kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, akşam saatlerinde Menderes'teki yangının da kontrol altına alındığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'in Menderes ilçesinde Çamönü mevkisindeki ormanlık alanda nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 2 yangın söndürme helikopteri, 1 uçak ve 6 arazöz ile 3 dozer sevk edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri de çalışmalara katılıyor. Rüzgarın etkisi nedeniyle yangının kontrol altına alınmasının zorlaştığı belirtildi.

Menderes'teki yangını söndürme çalışmaları rüzgar nedeniyle güçlükle sürdürüldü. (Fotoğraf: Mehmet Emin Mengüarslan/Anadolu Ajansı)

Yangın sebebiyle Menderes-Gümüldür karayolu, çift yönlü olarak ulaşıma kapatıldı.

Yangın, Çamönü Mahallesi'nde yerleşim yerlerine yaklaştı. Bir evin bahçesindeki samanlığa sıçrayan alevler, çevredekiler tarafından söndürüldü. Bazı kişiler, yangının ev ve bahçelerine sıçramaması için hortumlarla nöbet tuttu.

Akşam saatlerinde yazılı açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Menderes'teki yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Pakdemirli, "İzmir Menderes Çamönü yangını kontrol altına alınmıştır. Ekiplerimiz büyük bir özveriyle diğer yangınlarımızı kontrol altına alma çalışmalarına devam ediyor" dedi.

Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Pakdemirli: Bugün 11 ilde 14 orman yangını çıktıPakdemirli: Bugün 11 ilde 14 orman yangını çıktı

Menderes'te bir evin bahçesine ulaşan yangına vatandaşlar müdahale etti. (Fotoğraf: Mehmet Emin Mengüarslan/Anadolu Ajansı)

Kemalpaşa ilçesinde ise Bayrak mevkisinde orman yangını başladı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 3 helikopter ve 6 arazözün bölgeye gönderildi.

Ekiplerin çalışması sonucu yangın kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışması devam ediyor.

Kemalpaşa ilçesindeki orman yangını kontrol altına alındı. (Fotoğraf: Kürşat Gürbüz/Anadolu Ajansı)

İzmir'in Urla ilçesinde, Çeşmealtı mevkisinde de orman yangını çıktı. Yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, 1 helikopter ve 4 arazözle müdahale etti.

Urla Belediyesi itfaiye ekiplerinin de destek verdiği çalışmanın ardından yangın, kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları yapılıyor. (İZMİR/AA)

Manisa'da orman yangını: 3 mahalle tahliye edildiManisa'da orman yangını: 3 mahalle tahliye edildi