Samsun Tabip Odası'nda kadın başkan adayı

Samsun Tabip Odası, pandemi sebebiyle geciken seçimli olağan genel kurulunu 16 Ağustos 2020 tarihinde yapacağını açıkladı. Tabip Odası'nı şu an yöneten Çağdaş Hekim Grubu'nun adayı Uzm. Dr. Funda Furtun oldu. Furtun'un eşi Dr. Kamil Furtun, 2015 yılında çalıştığı hastanede silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü.

Google Haberlere Abone ol

Mehmet Rebii Özdemir

SAMSUN - Samsun Tabip Odası'nın 16 Ağustos'ta yapılacak seçimlerine Çağdaş Hekim Grubu, Uzm. Dr. Funda Furtun başkanlığında bir ekiple gideceklerini duyurdu. Furtun seçilirse Samsun Tabip Odası tarihinde ilk kez oda başkanı bir kadın hekim olacak.

Samsun'da baro başkanlığına bir kadın hukukçunun adaylığını açıklamasından sonra Samsun Tabip Odası'na da bir kadın hekim aday oldu. Samsun Çağdaş Hekim Grubu'nun desteğiyle Samsun Tabip Odası Başkanlığı'na aday olan Uzm. Dr. Funda Furtun, daha önce Samsun Mehmet Aydın Devlet Hastanesi ve Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yaptı. Furtun halen Özel Atasam Hastanesi'nde çalışıyor. Furtun, 2001-2002 ve 2018-2020 yılları arasında iki kez Samsun Tabip Odası yönetim kurulu üyeliği yaptı.

Dr. Funda Furtun'un eşi Dr. Kamil Furtun, 29 Mayıs 2015 yılında Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hizmet Binası’ndaki görevi sırasında İsmail Koyun tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırıda öldürülmüştü. Olayın ardından tutuklanan Koyun, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Dr. Furtun yaptığı adaylığıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Samsun Tabip Odası şehrimizin önemli sivil toplum örgütlerinden biridir. Çağdaş Hekim Grubu'nun temel anlayışı içinde önemli hizmetler yapıldı. Bir hekim olarak ve bir hekim eşi olarak Samsun’da çalışan tüm hekimleri en zor günlerimde yanımda hissettim. Bu sebeple tüm meslektaşlarıma müteşekkirim. Samsun Tabip Odası tüm hekimlerin örgütüdür, içinde olduğum yönetim altında da bu şiarla çalışmıştır. Böyle de kalmaya da devam edecek. Başkan seçildiğim takdirde temel önceliğim ötekileştirmeyen, tüm hekimleri kucaklayan, birleştirici bir Tabip Odası. Bunun için yönetim kurulumuz ile hizmet etmeye devam edeceğiz. Tüm Samsun hekimlerini meslek odalarına sahip çıkma adına oy kullanmaya davet ediyoruz” dedi.