Yusufeli'de sel ve heyelan: Ölü sayısı 4'e çıktı

Yusufeli'deki sel ve heyelanda kaybolan 3 kişi ölü olarak bulundu. Yusufeli Barajı inşaatında çalışan 1 işçi dün vefat etmişti. Son gelişmeyle birlikte ölü sayısı 4'e yükseldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Artvin'in Yusufeli ilçesinde, sel sularına kapılarak kaybolan 3 kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı, afette hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükseldi.

Yusufeli'de dün akşam saatlerinde etkisini artıran şiddetli yağış sonucu meydana gelen sel ve heyelanda, araçlarıyla sel sularına kapılarak kaybolan 3 kişinin bulunması için Artvin ve Erzurum AFAD, jandarma, DSİ, Karayolları, 112 Acil Sağlık ile yüklenici firma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Heyelan meydana gelen Yusufeli Barajı şantiyesinde aracın bulunduğu değerlendirilen alanda yapılan kazıda, bir otomobile rastlandı. Çamura bulanmış otomobilde yapılan aramada, Mustafa, eşi Müşerref ve oğlu Salih Sönmaz'ın cesetlerine ulaşıldı. Sönmaz ailesinin cesetleri, ambulansla Yusufeli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Öte yandan, sel sularına kapılarak yaralanan bir kişi, dün gece kaldırıldığı Yusufeli Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Kayıp 3 kişinin cesetlerinin de bulunmasıyla ölü sayısı 4'e yükseldi.

Artvin Valiliğinden yapılan açıklamada, 12 Temmuz saat 19.30 sıralarında Artvin-Erzurum karayolunda heyelan ve sel meydana geldiği hatırlatıldı.

Yusufeli Barajı inşaatında çalışan Musa Taşdemir'in kendi aracıyla seyir halindeyken aracından inerek olay mahallinden uzaklaşmak istediği ancak sele kapılması sonrasında yaralı olarak şirket çalışanları tarafından kurtarıldığı belirtilen açıklamada, işletme doktoru tarafından yapılan tüm müdahalelere rağmen ambulansla Yusufeli Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Taşdemir'in yolda öldüğü ifade edildi.

Açıklamada, heyelan sonucu Artvin-Erzurum karayolundaki Su Kavuşumu-1 Tüneli noktasında çift yönlü olarak trafiğe kapandığı ve halen yol açma çalışmalarının sürdürüldüğü aktarıldı.

Ayrıca bölgede yağışların yer yer devam etmesi nedeniyle vatandaşların Meteoroloji'den yapılan uyarılar konusunda hassas olmalarının önem taşıdığı vurgulandı. (ARTVİN/AA)