Şanlıurfa'da 142, Eskişehir'de 5 ev karantinaya alındı

Eskişehir'de Emek, Huzur ve Yenidoğan mahallelerinde 5 ev, Şanlıurfa'da ise Haliliye'de 49, Karaköprü'de 43, Eyyübiye'de 14, Viranşehir'de 13, Birecik'te 9, Suruç'ta 6, Ceylanpınar'da 5 ve Bozova ilçesinde 3 adreste olmak üzere 142 ev karantinaya alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgını nedeniyle yerleşim yerlerinin karantinaya alınmasına devam ediliyor. Eskişehir'de Emek, Huzur ve Yenidoğan mahallelerinde filyasyon çalışması yapan İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, pozitif vakalarla temaslı kişiler olduğunu belirledi. Bunun üzerine hastalar ile ailelerinin yaşadığı tek katlı 5 ev karantinaya alındı.

Binaların girişleri bariyer ve güvenlik şeridi ile kapatıldı.

Şanlıurfa'da ise kent merkezi ve ilçelerinde yaşayan bazı kişilerin Covid-19 test sonuçları pozitif çıktı. Buna göre, Haliliye'de 49, Karaköprü'de 43, Eyyübiye'de 14, Viranşehir'de 13, Birecik'te 9, Suruç'ta 6, Ceylanpınar'da 5 ve Bozova ilçesinde 3 adreste karantina tedbiri uygulanmasına karar verildi.

Sivas'ta da Yıldızeli ilçesinde Geynik köyünde karantina uygulaması başlatıldı. Yıldızeli Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, uygulanacak 14 günlük karantina süresince köye giriş ve çıkışların yasaklandığı belirtildi. (HABER MERKEZİ)