Havai fişek fabrikasından paylaşım yapan siyasetçi ifadeye çağrıldı

Sakarya Hendek'te 3 Temmuz günü yaşanan havai fişek fabrikası patlamasının ardından olay yerine giden ve sosyal medyadan durumla ilgili paylaşımlar yaparak, 'iş cinayeti' diyen EMEP Kocaeli İl Sekreteri Adem Korkmaz, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” iddiasıyla ifade vermeye çağrıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl Sekreteri Adem Korkmaz, Sakarya’daki patlamayla ilgili ‘provakatif’ paylaşımlar yaptığı iddiasıyla ifadeye çağrıldı. “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” iddiasıyla ifadesi alınan Korkmaz’a patlama sonrası neden Sakarya’nın Hendek ilçesinde kurulu bulunan Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nın önüne gittiği, kendisine ve partisine ait sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımları neden yaptığı soruldu.

Yaptığı bir paylaşımda Korkmaz, endişeyle bekleyen ailelerin fotoğrafını da paylaşarak, “Patlama alanında 5 saat durduk. Sağlık, İçişleri ve Çalışma Bakanı ailelerin yanında değildi. Fabrika patronu ile oturuyordu. Başka söze gerek yok” notunu paylaştı. Diğer paylaşımlar ise Emek Partisi Kocaeli İl Örgütünün hesabından yapılan ve Korkmaz’ın gözlemlerini aktardığı video ile “Yıllardır bu fabrikada iş cinayetleri yaşanıyor. Önlemler alınsaydı, denetimler yapılsaydı, bugün bu olay yaşanmayacaktı” notuyla paylaşılan patlama görüntüsü.

'SORUMLULARA KOL KANAT GERİLİYOR'

Konuyla ilgili açıklama yapan EMEP Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, ifadeye çağrılmalarının ihmaller zincirinin sorumlularına kol kanat gerildiğinin ispatı olduğunu belirterek, “Patlamanın ardından bölgeye giden, saatlerce yakınlarından haber almak için yüreği ağzında bekleyen işçi aileleri ile dayanışma içinde olan, bölgede yaşanan gelişmeleri an be an il örgütümüzün sosyal medya hesaplarından kamuoyu ile paylaşan il sekreterimiz Adem Korkmaz’ın, bugün il örgütümüzün resmi hesaplarından yapılan bu paylaşımlarla ilgili halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçlamaları ile ifadeye çağrılması sadece partimizin faaliyetinin suç sayılması değil aynı zamanda dün yaşanan ikinci patlama ile 3 askerin daha hayatını kaybetmesine neden olan bu korkunç ihmaller zincirinin sorumlularına hâlâ ve hâlâ kol kanat gerildiğinin apaçık ispatıdır” ifadelerini kullandı.

Erkan, “Partimiz işçi sınıfının partisidir. Ve elbette ki; partimizin yanıbaşımızda, komşumuz Sakarya’da yaşanan bu işçi katliamına seyirci kalması, oradaki işçi ailelerine el uzatmaması düşünülemez. İl sekreterimizin olayın sıcağı sıcağına işçi yakınlarının aktarımlarına dayanarak ortaya koyduğu tanıklıkları olayda kusuru bulunanların açığa çıkarılması ve hak ettikleri cezaları alması açısından dava sürecinde işçiler ve işçi ailelerinin lehine değerlendirmesi gerekenler, bir kez daha gerçeği açığa çıkaranları cezalandırma, bir kez daha Büyük Coşkunlar patronunu koruyup kollama derdine düşmüştür” dedi. (HABER MERKEZİ)