Bildiri dağıtımına saldırılan fabrikada protesto

Adana'daki kıdem tazminatının fona devrine karşı bildiri dağıtırken Aytek Konfeksiyon fabrikası önünde saldırıya uğrayan Emek Partililer bir basın açıklaması ile olayı protesto etti. Saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana'da Aytek Konfeksiyon fabrikası önünde "İşçilerin iş güvencesi olan kıdem tazminatı gasp edilmesin" başlıklı bildiri dağıtan Emek Partisi (EMEP) üyeleri saldırıya uğradı. Dün fabrika önüne tekrar giden parti yöneticileri ve üyeleri saldırıyı yaptıkları basın açıklaması ile protesto etti.

Uluslararası firmalara fason üretim yapan Aytek Konfeksiyon'da 3 Temmuz günü iş çıkışı sırasında kıdem tazminatının fona devrine karşı çıkan bir bildiri dağıtan Emek Partisi üyelerine saldırıda bulunulmuştu. Olayla ilgili olarak fabrika sahibinin oğlu Veysel Aytek ve beraberindeki kişiler hakkında suç duyurusunda bulunan Emek Partisi Adana İl Örgütü, dün fabrika önünde bir basın açıklaması yaptı.

Servisler fabrikadan ayrılırken işçilere seslenen Emek Partisi Adana İl Başkanı Sevil Aracı, siyasi partilerin Anayasal hakkı olan örgütlenme hakkını engelleyen işverenin suç işlediğini ifade etti. Bu saldırının işçilere yönelik olduğunu dile getiren Aracı, şunları söyledi: “Çünkü bu aynı zamanda işçilerin bilinçlenmesinin önüne geçilmek istenmesidir. Örgütlenmek işçilerin en doğal özgürlüğüdür. Emek Partisi de bunun için çaba harcayan bir partidir. Bundan sonra da başka fabrikalarda da örgütlenme faaliyetlerimiz devam edecek. Emek Partisi asla işçilerden vazgeçmeyecek. İşçileri asla yalnız bırakmayacak.”

'BU FABRİKADA İŞÇİNİN YÜZÜNE KEMERLE VURULDU'

Emek Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Halil İmrek de üyelerinin geçen yıl da asgari ücret konusunda bildiri dağıtırken fabrika sahibinin oğlu Veysel Aytek tarafından, “Biz asgari ücretin artmasını istemiyoruz” denilerek engellemeye çalışıldığını belirtti. Son olayda saldırıya uğrayan üyeleri için darp raporu alındığını belirten İmrek, şunları söyledi:

“Bu fabrikada işçilerin suratına kemerle vurulmuştur. Hamile bir kadın işçi kendi işi olmadığı halde tavan temizliği sırasında düştüğü için düşük yapmıştır. İşçiler ramazan aylarında yardım kolisi istediklerinde patron tarafından ‘Biz tarikatlara yardımımızı yapıyoruz’ cevabı verilmiştir. Son olarak geçen hafta ‘İşçilerin iş güvencesi olan kıdem tazminatı gasp edilmesin’ başlıklı parti bildirimizi dağıtan üç parti üyemiz ve parti yöneticimiz saldırıya uğramıştır. Bildiri dağıtımı sırasında Veysel Aytek ve beraberindeki saldırgan grup tarafından parti üye ve yöneticilerimiz saldırıya uğramış, arkadaşlarımız darbedilmiştir. Aytek patronu AKP il yönetim kurulu üyesidir. İşçileri köle gibi çalıştırma hakkını ve işçilerin hakları ile ilgili görüşlerini açıklayan Emek Partililere siyasi iktidara güvenerek mi saldırmaktadır? Yıllar içerisinde bunlar olup biterken Aytek’ler kârına kâr katmaya devam etti. Bu değerleri yaratan işçilerden başkası değildir. Bütün bu yaşanan saldırılar aynı zamanda emekçilerin haklarına yönelik saldırılardır.” (HABER MERKEZİ)

Etiketler adana EMEP Emek partisi