Cansız mankenlere takı taktılar

Covid-19 nedeniyle gelin ve damada takı takmak yasaklandı. Karabük'teki bir düğün salonu cansız mankenlere gelinlik ve damatlık giydirerek takı töreni düzenledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü nedeniyle sosyal mesafeli gerçekleşen düğünler farklı uygulamalara sahne oluyor. Karabük'te bir düğünde takılar kutuya atılmak yerine cansız mankenlere takıldı.

Ezgi ile Yunus Emre Uslanmaz çiftinin düğününde alınan tedbirler, davetlileri şaşırttı. Korona virüsü salgını nedeniyle gelin ve damada takı takılmasının yasaklanmasıyla düğünde takılar gelinlik ve damatlık giydirilen cansız mankene takıldı. Davetliler ayrıca gelin ve damadı temas olmadan tebrik etti.

Düğün salonu işletmecisi "Kutu veya sandık içerisine konulması gerekiyor. Türk gelenek ve göreneklerinde geline ve damada takı takıldığı için kutu bize biraz tuhaf geldi. 'Nasıl bir çözüm bulabiliriz?' diye düşündük. Kendi aramızda konuşurken ortağım böyle bir fikir sundu bize de uygun geldi. Hem sosyal mesafeyi koruyoruz hem de gelin ile damada takı takılıyormuş gibi bir ortam oluştu" dedi.

1 Temmuz'dan itibaren açılan düğün salonlarında sosyal mesafeye dikkat ediliyor. Masalar arası mesafeler ayarlanıyor, kapı girişlerinde ateş kontrolü yapılıyor, el dezenfektanı ve maskesi olmayan misafirlere maske veriliyor. (AA)

Etiketler düğün takı manken