Açık havada korona virüsü toplantısına yasak

Valilik, Kocaeli Dayanışma Akademisi'nin açık hava forumuna izin vermedi: Kapalı alanda yapın.

Google Haberlere Abone ol

Ogün Akkaya

DUVAR - Kocaeli Dayanışma Akademisi (KODA) bugün gerçekleştirmeyi planladığı “Biyolojisinden Ekonomi-politiğine Koronavirüs Küresel Salgını ve ötesi: Dünyada Dayanışma ve Mücadele” konulu açık hava forumuna Kocaeli Valiliği tarafından izin verilmediğini açıkladı.

“Bu Suça Ortak Olmayacağız” başlıklı barış bildirisine imza attıkları için KHK ile Kocaeli Üniversitesi’nden topluca ihraç edilen akademisyenlerin oluşturduğu Kocaeli Dayanışma Akademisi’nin bugün saat 18.00’de İzmit Yahyakaptan Amfi Tiyatro’da fiziki mesafe ve koruyucu önlemlerle gerçekleştirmeyi planladığı “Biyolojisinden Ekonomi-politiğine Koronavirüs Küresel Salgını ve ötesi: Dünyada Dayanışma ve Mücadele” isimli açık hava forumuna valilikten izin çıkmadı. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubeden aranarak karardan haberdar edilen KODA yetkililerine, etkinliğin açık havada yapılmasına valinin izin vermediğini, gerçekleşeceği takdirde ise müdahale edileceği, etkinlik kapalı mekanda yapıldığı takdirde izin verileceği bildirildi.

KODA’dan yapılan açıklamada alınan İl Hıfzıssıhha Kurulu kararları hatırlatılarak etkinliğin açık havada yapılmasının daha güvenli olduğu belirtildi. Etkinliğin kapalı mekanda gerçekleşmesinin herkesin sağlığını riske atacağını, bu durumu herkes gibi valiliğin de bildiği ifade edildi. Açıklamada İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun 27 Haziran 2020 tarihli kararı hatırlatılarak, “... muhtar/halk toplantıları sırasında salgınla mücadele kapsamında alınan tedbirlere eksiksiz uyulmasına, temizlik, maske ve mesafe kurullarına dikkat edilmesine” vurgusu yapan kararlarını da kendisine bir kere daha hatırlatmak isteriz. denildi.

KODA’nın açık havada yapılması engellenen forum etkinliği bugün saat 18.00’de çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.