Üç ilde yeni karantinalar

Üç ilde bazı köy, mahalle ve apartmanlarda korona tespit edildi. Karantina uygulaması başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şanlıurfa, Kocaeli ve Kastamonu'da bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı. Şanlıurfa'da kent merkezi ve ilçelerinde bazı kişilerin Covid-19 test sonuçları pozitif çıktı. 3 mahalle ile 37 binada karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Haliliye ilçesinde Mağaracık Mahallesi, Hilvan ilçesinde Ovacık Mahallesi, Viranşehir ilçesinde Sayoba Mahallesi ile Viranşehir'de 9, Haliliye'de 7, Karaköprü'de 7, Suruç'da 6, Eyyübiye'de 4, Siverek'te 2, Hilvan'da 1, Birecik ilçesinde 1 binanın 14 gün karantinaya alınması kararlaştırıldı.

Kocaeli'de ise 12 daireli bir apartmandaki 4 farklı dairede oturan ve Covid-19 test sonucu pozitif çıkan 6 kişinin hastaneye kaldırıldığı belirtildi. İzmit Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından farklı dairelerde bulaş olması nedeniyle vaka sayısında artma riski olduğunun değerlendirildiği ifade edilen açıklamada, "Bulaşın önlenebilmesi için hayati öneme sahip sosyal izolasyonun sağlanabilmesi amacıyla bugünden itibaren söz konusu apartmanda oturan kişilerin ikinci bir karara kadar ikametlerinde kalmalarının sağlanması, apartmana başkalarının girişine izin verilmemesi ve tam karantina tedbirlerinin uygulanmasına 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27. ve 72. maddeleri gereğince karar verilmişti" denildi.

Kastamonu'da da Araç ilçesine bağlı  Doğanpınar köyü Covid-19 nedeniyle 14 gün karantinada kalacak. Giriş çıkışlara izin verilmeyecek köyde, güvenlik ve sağlık ekipleri önlem alacak. (HABER MERKEZİ)

Etiketler karantina virüs covid