Kamilet Vadisi çamur akıyor: Arhavi'de suç duyurusu

Arhavi Doğa Koruma Platformu üyeleri Kamilet Vadisi’nin 52 gündür çamur akmasından dolayı suç duyurusunda bulundu. Platform üyeleri MNG Holding ve Arhavi Orman Bölge Şefliği'ni suçladı.

Google Haberlere Abone ol

ARTVİN - Arhavi'deki Kamilet Vadisi’nde MNG Holding tarafından yapılan hidroelektrik santralı projesinin çalışmaları sırasında yaratılan tahribatın vadiyi çamura bulamasından kaynaklı Arhavi Doğa Koruma Platformu üyeleri suç duyurusunda bulundu.

Şikayet dilekçelerini teslim etmek üzere adliye önünde toplanan platform üyesi yaklaşık 30 kişi, vadinin çamur akmasının engellemesi ve gereken ceza işlemlerinin uygulanması gerektiğini dile getirdi. Platform adına açıklama yapan Erdoğan Güler şunları söyledi: “Bugün burada MNG Holding ve sorumluluğunu yerine getirmeyen Arhavi Orman Bölge Şefliği hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere toplandık. Yapılan çalışmalar Kamilet Vadisi’ni günden güne yok etmektedir. ÇED raporunda gösterilen hiçbir taahhüte uyulmamıştır. HES projesine yol iznini veren Orman İşletme, yol yapımı sırasında görevini yerine getirmeyerek firmayı denetlememiş bu şekilde de hem kamuyu hem de vadiyi geri dönülmez bir zarara sürüklemiştir. Kamilet Vadisi’nin çamur akmasından kaynaklı Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü de görevini yerine getirmeyerek, gerekli denetimleri yapmayarak suç işlemiştir. Bu konuyla alakalı da ilerleyen günlerde suç duyurusunda bulunacağız.”  (DUVAR)