Şanlıurfa, Kütahya ve Kocaeli'de karantina kararları

Korona vakaları görülen üç ilde yeni kararlar: Bazı yerleşim yerleri karantinada.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şanlıurfa'da korona tedbirleri kapsamında bir mahalle ile bir sokak ve 26 bina karantinaya alındı. Yapılan testler sonucunda bazı kişilerde Covid-19 tespit edilmesiyle İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararlar aldı. Buna göre, Karaköprü ilçesi Sancak Mahallesi ile Viranşehir ilçesi Kınalıtepe Mahallesi, Eğricek Sokağı'nın tamamı, Eyyübiye'de 6, Haliliye'de 3, Karaköprü'de 7, Viranşehir'de 6, Suruç'ta 2 ve Siverek ilçesinde de 2 binanın 14 gün karantinaya alınması kararlaştırıldı.

Kütahya'da ise Gediz ilçesine bağlı Altınkent köyünde bazı kişilerin Covid-19 testleri pozitif çıktı. Gediz Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, "Altınkent köyünde Kovid-19 vakalarının tespit edilmesi nedeniyle bireysel izolasyon yeterli olamayacağı için, köy yerleşkesine giriş çıkışların ikinci bir emre kadar kişilerin sağlık durumunu tehdit edecek acil durumlar dışında kontrol altına alınmasına ve karantina uygulamasının başlatılmasına karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Kocaeli'de de pozitif vaka ve temaslı kişiler bir sokağın karantina altına alınmasına neden oldu. Gebze ilçesinde Gaziler Mahallesi 1788 Sokak'ta 7 gün süreyle karantina tedbirlerinin uygulanmasına karar verildi. (HABER MERKEZİ)