CHP'li Sonay Ergül: Usulsüzlüklere karşı çıktım, saldırıya uğradım

Çorum'un Kargı ilçesinde CHP'li Belediye Meclisi üyesi Sonay Ergül, belediyede yapılan usulsüzlüklere karşı çıkarak soru önergesi verdiği için saldırıya uğradığını söyledi. Ergül: "'Zabıta barikatları için ne kadar ücret ödenmistir. Bu iş karşılığında belediyeye kim fatura kesmiştir. Toplamda AKP Belediye Meclis Üyesi Abdülaziz Akgül'e belediye bir yılda ne kadar ücreti ödenmistir?' demiştim.”

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aracına ateş edilen Çorum'un Kargı ilçesinin CHP'li Belediye Meclisi Üyesi Sonay Ergül, belediyedeki bazı usulsüzlüklere karşı çıktığı için saldırıya uğradığını söyledi.

Kargı AK Parti Belediye Meclis Üyesi İbrahim Eken ve AK Parti Belediye Meclis Üyesi Abdulaziz Akgül'ün oğlu İbrahim Akgül tarafından aracına ateş edilen Sonay Ergül, Abdülaziz Akgül’ün, yasalara aykırı bir şekilde belediyenin demir torna işlerini yaptığını öne sürdü. Ergül şunları söyledi: “Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen’e konuyla ilgili soru önergesi sundum. Sorumda 'belediye meclis üyesinin belediyeyle herhangi bir ticari bağı olmaz, iş yapamaz ihalelere giremez, görev süresi bittikten sonra bu yasak iki yıl daha sürer, sizler bu yasayı ihlal ediyorsunuz, bu şahıslara yaptırdığınız zabıta barikatları için ne kadar ücret ödenmistir. Bu iş karşılığında belediyeye kim fatura kesmiştir. Toplamda AKP Belediye Meclis Üyesi Abdülaziz Akgül'e belediye bir yılda ne kadar ücreti ödenmistir?' demiştim.”

Sonay Ergül yaptığı bu açıklamalar nedeniyle susturulmak istediğini iddia ederek, “Bizler doğruluğa ve adaletimize güvenen biri olarak bu durumun adli mercilerde de takipçisi olacağız tüm kargı halkımız gelişmelerden an be an haberdar edilecektir” diye konuştu.

SERBEST BIRAKILDILAR

Jandarma ekipleri olay yerinde inceleme yaptıktan sonra Sonay Ergül’ün şikayeti üzerine AKP’li İbrahim Eken ve yanında bulunan İbrahim Akgül’ü gözaltına aldı. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilmeyen iki zanlı, jandarma karakolundan serbest bırakıldı.

Çorum'da AK Partili meclis üyesinden CHP'li üyeye silahlı saldırıÇorum'da AK Partili meclis üyesinden CHP'li üyeye silahlı saldırı