Yüreğir tartışmasının görüntüsü çıktı: Halka silah mı çekiyorsun?

Adana'nın Yüreğir ilçesinde yaşanan ve CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım’ın tutuklanmasına neden olan tartışma ile ilgili bir görüntü ortaya çıktı. Görüntüde Yıldırım'ın annesi kaymakamlık korumasına “Sen halka silah mı çekiyorsun?” dediği duyuluyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım’ın tutuklanmasıyla sonuçlanan olayın görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde Yıldırım’ın annesi, “Sen halka silah mı çekiyorsun?” diye bağırıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘PKK’ benzetmesi sonrasında tutuklanan CHP Adana Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım’ın ve ailesinin Yüreğir Kaymakamlığı VEFA Sosyal Destek Grubu ekipleriyle yaşadığı tartışmanın görüntüsü ortaya çıktı.

Cep telefonuyla çekilen görüntülerde Yüreğir Kaymakamının koruması ile aile arasında yaşanan sırasında silah çekme ve mermiyi namluya sürme sesi duyuluyor. Duruma tepki gösteren Yıldırım’ın annesi “Sen halka silah mı çekiyorsun?” diye bağırıyor.

Adana’da CHP Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Eren Yıldırım, 14 Mayıs günü iftar saatinden sonra Yüreğir Kaymakamlığı’na bağlı VEFA Sosyal Destek Ekipleri ile tartışmıştı. Olayın ardından ailesinin ve kendisinin ifadesi alınmış, Yıldırım adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı. Yıldırım AK Parti'den gelen açıklamalar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı, “PKK'nın Van'da uzun namlulu silahlarla gerçekleştirdiği saldırıyı CHP'liler Adana'da hakaret ve yumrukla yapmıştır” benzetmesinin ardından 16 Mayıs günü tutuklandı.

'SİLAHI KARDEŞİMİN KARNINA DOĞRULTTU' DEMİŞTİ

Adana 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan Yıldırım, savunmasında olay sırasında kendisinin darp edildiğini ve tartıştığı kişinin kaymakam olduğunu bilmediğini söyleyerek, "Darp öncesinde silahını çekti, mermiyi silahının ağzına verdi. Silahı kardeşimin karnına doğrulttu. Daha sonra ben ne yapıyorsun diye sorduğumda silahı havaya kaldırdı. 'Ben kaymakamım' dedi. O olay yaşandıktan sonra ben kendim 155'i aradım. Polisler geldi" demişti.

Mahkeme Yıldırım hakkında tutuklama kararını "Görevi yaptırmamak için direnme" suçundan verirken, "Aramızda itiş kakış oldu" ifadesini ise 'tevili ikrar' (kabullenmek) olarak değerlendirdi.

Mahkeme kararında, "Şüphelinin Yüreğir Kaymakamı ve Kaymakam korumasının üzerine yürüdüğüne dair tanık beyanı dikkate alındığında şüpheli hakkında kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunması…" ifadelerine yer verdi ve adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağına hükmetti. (HABER MERKEZİ)