Çarşamba Biokütle Enerji Santrali mühürlendi

Samsun'un Çarşamba ilçesinde bulunan ve hakkında üç mahkeme tarafından ret kararı verilen biokütle enerji santraline bugün jandarma ekipleri tarafından mühür vuruldu.

Google Haberlere Abone ol

Mehmet Rebii Özdemir

SAMSUN - Samsun’da son haftalarda mahkeme kararlarına rağmen çalışmaya devam eden Çarşamba Biokütle Enerji Santrali bugün mühürlendi. Üç mahkemede hakkında ret kararı alınan santralin faaliyetlerini durdurması gerekirken kapısına mühür vurulmaması kamuoyunda büyük tepki çekerken çevreciler ve yöre halkı her gün santral önünde eylem yaparak mühür vurma işleminin gerçekleştirilmesini talep etmişti.

Bugün de saat 11.00’de yöre halkı ile birlikte eylem yapmaya gelen çevreciler santralin jandarma ekipleri tarafından mühürlenme işleminin gerçekleştirildiğini gördüler. Santralin dış kapısının mühürlenmesi öncesinde içerisinin boşaltıldığı ve tüm çalışanların dışarıya çıkartıldığı belirtildi.

.

Geç kalınmış olsa da mühürleme işleminin doğru uygulama olduğunu belirten Çarşamba Çevre ve Çiftçiler Derneği Sözcüsü Murat Şenel, “Samsun’da üç ayrı mahkemenin verdiği kararlar neticesinde santralin dış kapısının mühürlenerek bütün çalışmalarının durdurulması gerekiyordu. Fakat ne yazık ki günlerdir mühürlenme işlemi bir türlü gerçekleştirilemedi. Uyarılarımıza rağmen yetkililer şimdiye kadar konuya duyarsız kalırken, bugün jandarma ekiplerinin santralin içini boşaltarak mühürlediğini görmek bizi mutlu etti. Çarşamba ovamızın ve Samsun’un kirlenmesine doğal güzelliklerin yok olmasına asla müsaade etmeyiz. Bu konudaki kararlı mücadelemiz sonuna kadar yargı çerçevesinde devam edecektir” dedi.