İşten atılınca çadırda yaşamaya başlayan işçi, memleketine gönderildi

Samsun'da, korona salgını nedeniyle işten çıkarılan, sonrasında evden atılınca sahilde kurduğu çadırda kalan Ekrem Aydın, polisler tarafından karakola götürüldü ve çadırı kaldırıldı. Valilikle görüştürülen Aydın'a tek seferlik maddi yardımda bulunuldu. Bir pansiyona yerleştirilen Aydın, daha sonra memleketi Trabzon'a gönderildi.

Google Haberlere Abone ol

Mehmet Rebii Özdemir

SAMSUN - Korona virüsü (Covid-19) nedeniyle işinden atılan Ekrem Aydın, ailesiyle birlikte ev sahibi tarafından evden çıkarıldı. Sokağa atılan Ekrem Aydın, Samsun'un Atakum İlçesindeki sahilde kumsalın üzerine 16 Nisan günü tek kişilik çadır kurdu.

Çadırını kuran Ekrem Aydın, kendisiyle yapılan video çekiminde "Ben mağdurum. Covid-19 nedeniyle işimi kaybettim. Kiramı ve doğal gazı ödeyemedim. Ev sahibi geldi bana 'evi derhal boşaltacaksın' dedi. Öyle etti böyle etti, bizi evden çıkarttılar. Gidecek hiçbir yerim yok. Kaymakamlığa gittim kaymakamlık bana 'buraya kayıtlı değilsiniz' dedi. 'Niye' dedim, 'ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil miyim' dedim. 'Ben insan değil miyim? Herkese bu yeşil kart ve adalet varsa bende bu adalet ve yeşil karttan yararlanma gerekli' dedim" diye konuştu.

İki çocuğu ve eşini, ailesinin yanında kaldığını aktaran Aydın, "Annemde kemik erimesi hastalığı var babamsa kalp ameliyatlı bir hasta. Sosyal Yardımlaşma Vakfına gittim, bana onlar da burada kaydınız yok diyerek yardımda bulunmadılar. Ben ve ailem Samsun'da yaşadığımıza göre sorun nedir? Gidecek hiçbir yerim yok. Hiç kimse bize yardım etmiyor. Kendimi burada karantinaya aldım" dedi.

'CEZA YAZACAKLAR AMA GİDECEK YERİM YOK'

"Bizim istediğimiz yardım, başka bir şey değil yardım istiyoruz" diyen Aydın, "Bu toplanan paralar bir yere gidiyor ise neden bize gelmiyor bu paralar? Bizim gibi fakirler için toplanan bu paralardan kendimize yardım istiyoruz. Ben kimseden dilenmiyorum. Fevkalade mağduruz. Hiçbir şey televizyon kanallarında anlatıldığı gibi tozpembe değil. Ben burada provokasyon yapmıyorum. Şimdi polisler gelip dışarıdasın diye bana ceza da yazacaklar. Bunu da biliyorum ama gidecek yerim yok. Param olmadığından buraya çadır kurdum" ifadelerini kullandı.

Samsun Halkevleri Temsilcisi Can Akbıyık, Ekrem Aydın'ın bu konuşmasının ardından kısa bir süre sonra polisler tarafından karakola götürüldüğünü söyledi.

Akbıyık, "Polis o gün çadırı kaldırtıp karakola götürdüler. Arkadaşı valilikle görüştürdüler ve bir kereliğine maddi bir destekte bulunup bir pansiyona yerleştirdiler. Daha sonra memleketi Trabzon'a gönderip oradaki valilikle iletişime geçirdiler. Ekrem Aydın ile ilgili bildiğimiz bu kadar" dedi.