Van’da Yaşar Kemal Meydanı için kampanya

Van halkı kampanya başlattı. Halk, Beşyol Meydanı'na Yaşar Kemal'in adının verilmesini istiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Van’da dünyaca ünlü Yazar Yaşar Kemal’in isminin Beşyol Meydanı'na verilmesi için sosyal medya üzerinden başlatılan kampanya büyük ilgi gördü.

1923 yılında Van-Erciş yolu üzerinde bulunan Muradiye ilçesine bağlı Ernis, bugünkü adıyla Ünseli köyünde dünyaya gelen Yaşar Kemal'in ismi yıllar öne Van kalesi civarında bulunan bir parka verildi. Ancak Yaşar Kemal gibi bir yazarın isminin bir parka verilmesini yeterli bulmayan Vanlılar, sosyal medya üzerinden ‘beşyolyaşarkemalmeydanı’ hastagıyla Van’ın önemli merkezlerinden biri olan Beşyol Meydanı'na sanatçının isminin verilmesini istedi.

Van Barosu Başkanı Zülküf Uçar’ın da aralarında bulunduğu birçok STK temsilcisi, gazeteci ve yazar, başlatılan kampanyaya attıkları mesajlarla destek verdi. Sosyal medyada Beşyol Meydanı'na Yaşar Kemal ismi verilmesini isteyen birçok kişi de ‘Resmi olarak isim verilsin ya da verilmesin… Biz oraya artık Yaşar Kemal Meydanı diyeceğiz” şeklinde ifadeler kullandı.

Yaşar Kemal ‘Bu Diyar Baştan Başa’ isimli romanında Van Gölü’nden şöyle söz eder: "Dünyada hiçbir göl, hiçbir deniz, hiçbir su Van Gölü'nün maviliğinde olamaz. Masmavi... Deli eden bir mavilik. Ne gökyüzünde vardır öyle bir mavi, ne de başka bir yerde. Bir tek mavi uyar bu maviye: Diyarbakır ovasındaki çiçeklerin mavisi. Bir de bir camı kırıp kesitine bakın, işte o mavi." (HABER MERKEZİ)