Mardin'de yaban kedisi yavruları bulundu

Mazıdağı kırsalında köylüler dört yaban kedisi yavrusu buldu. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri kedileri teslim alarak kontrolden geçirdi. Nadir görülen kediler fotokapanla takip edilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mardin'in Mazıdağı kırsalındaki Reşan mezrasında, nadir görülen yaban kedilerine ait yavrular bulundu. Kedileri kontrole giden Mardin Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri, fotokapanla da takiplerinin yapılacağını açıkladı.

Mezrada çiftçilik yapan köylüler, su borularının altından gelen sesler üzerine baktıklarında dört yaban kedisi yavrusu gördü. Çiftçiler daha önce görmedikleri hayvanı leopar yavrusuna benzeterek, yetkililere bildirdi. Mardin DKPMP Şube Müdürlüğü, mezraya giderek kedileri teslim aldı ve yavruların daha sonra yerlerine yerleştirilip fotokapanla takiplerinin yapılacağını duyurdu.

.

Yaban kedileri, normal kedilerden ayıran özellikler daha uzun bacaklı, daha iri gövdeli ve kalın kuyruklu olmalarının yanı sıra benekli değil çizgili yapıda olmaları. (HABER MERKEZİ)