Balıkesir'de solunum cihazı dolandırıcılığı: 750 bin lira istediler

Valinin adını kullanarak solunum cihazı bağışı bahanesiyle para istediler. Valilikten açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Balıkesir'de dolandırıcılar solunum cihazı alma bahanesiyle bağış istedi. Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı'nın adını kullanarak telefonla iş adamlarını ve hayırseverleri arayan kişilerle ilgili şikayet gelince vali açıklama yaptı.

Valilikten yapılan açıklamada, "...Dolandırıcıların son hedefi Balıkesir'de otel işletmeciliği, gıda fabrikası ile elektronik malzeme üretimi yapan iş insanları oldu. İş insanlarını telefonla arayan dolandırıcılar kendisini Balıkesir Valiliği makam sekreteri olarak tanıttı. Daha sonra Vali Ersin Yazıcı'yı telefona bağladıklarını iddia eden dolandırıcılar, iş insanlarından koronavirüs tedavisi gören hastalara solunum cihazı alınacağını söyleyerek 750 bin lira talep ettiler" ifadeleri kullanıldı.

'PARA GÖNDERME TALEBİ OLAMAZ'

Valiliğin hiçbir şekilde insanları arayarak para istemeyeceği vurgulanarak, "Hele de hesap numarası verip buraya para gönderin şeklinde bir talebi olmaz. Bu tür şeylere itibar etmeyin. Bu tür durumlarda güvenlik güçleri ile irtibata geçerek dolandırıcıların yakalanmasını sağlayabiliriz" denildi. (HABER MERKEZİ)