Bir ilçe, dört mahalle ve bir köy karantinaya alındı

Adana, Manisa, Gaziantep ve Van'da dört mahalle, Batman'da bir köy ve Kırklareli'de bir ilçe, korona virüsü nedeniyle karantinaya alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kırklareli'de Kofçaz ilçesinde, Adana'nın Aladağ ilçesinde Gerdibi Mahallesi'nde, Manisa'nın Alaşehir ilçesindeki Caberfakılı Mahallesi'nde, Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Öveçli Mahallesi'nde, Gaziantep'te de Nizip ilçesine bağlı İntepe Mahallesi'nde ve Batman'ın Kozluk ilçesinde Konaklı köyünde korona virüsü (Covid-19) salgınına karşı karantina uygulanmasına karar verildi.

Batman'ın Kozluk ilçesinde bir köy, korona virüsü nedeniyle karantinaya alındı. Kozluk Kaymakamlığı yaptığı açıklamada, salgının yayılmasının önlenmesi için Konaklı köyü ile Tepecik ve Yamaçlı mahallelerinde 3 ev ve 2 binanın karantinaya alındığını duyurdu. Karar, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nca verildi. Köy ile ev giriş çıkışları yasaklandı.

'VİRÜS TAŞIYAN KİŞİ, 30 KİŞİYLE TEMAS ETTİ'

Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Öveçli Mahallesi'nde, İstanbul'dan gelen ve bir kişinin Covid-19 testinin pozitif çıktı.

Valilikten yapılan açıklamada, virüs taşıyan kişinin mahalleden 30 kişiyle temas ettiği ve mahallenin 14 gün süreyle karantinaya alındığı belirtildi.

MANİSA'DA BİR MAHALLE VE BİR APARTMAN KARANTİNADA

Manisa'da ise Alaşehir ilçesindeki Caberfakılı Mahallesi'nde, yeni bir karar çıkana kadar karantina uygulanmasına karar verildi. Soma ilçesinde de Cumhuriyet Mahallesi Pelit Sokak'ta bulunan bir apartman karantinaya alındı.

Manisa'da 9 Nisan'da Soma ilçesinde bulunan Turgutalp ile Cuma mahallelerinde iki apartman, 12 Nisan'da Turgutlu ilçesinde Cumhuriyet Mahallesi'nde bir apartman ile Demirci ilçesinde bir sokak karantinaya alınmıştı.

Kırklareli'nin Kofçaz ilçesindeki karantina kararının ardından bazı yan yollar toprak dökülerek ulaşıma kapatıldı. (Fotoğraf: Ufuk Ertop/Anadolu Ajansı)

KOFÇAZ İLÇESİ GİRİŞ ÇIKIŞLARA KAPATILDI

Kırklareli Valiliği, önlemlere rağmen Kofçaz ilçesinde korona virüsü vakalarının artış gösterdiğini ve ilçenin karantinaya alındığını duyurdu.

Açıklamada, "Kofçaz'da giriş ve çıkışlara izin verilmeyerek 15 Nisan 2020 saat 16.00 itibarıyla ikinci bir emre kadar karantina altına alınmasına karar verilmiştir. İlçe merkezine, ilçeye bağlı köylerden, bölge il ve ilçelerden giriş ve çıkışların mücbir sebepler haricinde ikinci bir emre kadar yasaklanmasına, istisnai durumlar dışında sokağa çıkılmamasına ve gerekli tüm sağlık tedbirlerinin azami derecede alınmasına, oy birliği ile karar verilmiştir" denildi.

Kararın ardından ilçeye girişler polis tarafından bariyerlerle kapatıldı. İlçeye ulaşımın sağlandığı bazı yan yollara ise iş makineleri yardımıyla toprak döküldü.

Adana'nın Aladağ ilçesinde Gerdibi Mahallesi'nin karantinaya alındı. İkinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulamasının devam edeceği aktarılan valilik açıklamasında, "Mahalledeki vatandaşlarımızın ihtiyaçları 112 ve 156 telefon hatlarını aramaları halinde Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerince karşılanacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Gaziantep'te de Nizip ilçesinde 400 kişinin yaşadığı, 55 haneli İntepe Mahallesi'nde bazı kişilerin Covid-19 testlerinin pozitif çıkması üzerine, 14 gün süreyle karantina uygulanmasına karar verildi. Karantinaya alınan mahalle giriş ve çıkışa kapatıldı.(AA)