Van'da eylem yasağı uzatıldı

Van'da sokakta kimse yok ama karar değişmedi: Eylem ve etkinlik yasağı 15 gün uzatıldı.

Google Haberlere Abone ol

VAN - Van’da 21 Kasım 2016 tarihinden bugüne kadar süren ‘eylem ve etkinlik yasağı’ yine uzatıldı. Van Valiliği belli yaş gruplarına sokağa çıkma yasağı uygulanan ve şehirdeki nüfusun evde kaldığı korona virüsü salgını günlerinde de yasağı uzattı.

Van Valiliği 15 gün boyunca her türlü gösteri ve etkinlik yasağını 8-24 Nisan tarihleri arasında bir kez daha uzattığını duyurdu. Halkın tamamının evine kapandığı ve zaten basın açıklaması, miting gibi etkinliklerin ertelediği bir dönemde yenilenen karara karşı daha önce Van Barosu avukatlarının açtığı dava da sürüyor.

DEMİR: EZBERCİ BİR GÜVENLİKÇİ YAKLAŞIM SÖZ KONUSU

Konuya ilişkin bilgi veren hukukçu Cemal Demir, “Belli yaş gruplarına zaten yasak uygulanıyor. Valiliğin ekstra aldığı bir karar. Bu hengâmede kimse çıkıp eylem ve etkinlik yapmaz. Toplum otokontrol uyguluyor. Valilik çağrıda bulunsa dahi etkinliğe kimse katılmaz. Ancak bu yasak otomatiğe bağlanmış. Van’daki sosyal ve siyasal, toplumsal ortamdan haberiz, bildiğimiz ezberci, güvenlikçi anlayış ile karşı karşıyayız” diye konuştu.

ÇEV-DER BAŞKANI KALÇIK: VAN VALİSİ YASAĞIN GEREKÇESİNİ HALKA AÇIKLAMAK ZORUNDADIR

Çev-Der Başkanı Ali Kalçık ise yasağa tepki göstererek şunları söyledi: “Bu normal bir karar değil. Zaten korona virüsü hepimize yasak koymuş. Sokaklarda kimse yok. Kabahatler kanununa aykırı hareket ettim diye hakkımda dava açtılar ve beraat ettim. Kendi hukuklarına dahi uymuyorlar. Vali her ne kadar 'Beni aşan bir karar' demişse de bu manüplasyondur. Valiyi aşan bir karar değil. Valinin bilip de bizim bilmediğimiz ne var? Van Valisi neyi biliyorsa halka açıklamak zorundadır. Korona virüsü toplum sağlığını bu kadar tehdit ederken, İran-Van tren seferlerini dahi yasaklamayan vali anlamsız biçimde ‘eylem ve etkinlik yasak’ diyor. Bunun haklı bir gerekçesi olamaz. Kabul etmiyoruz.” (DUVAR)

Etiketler Van yasak karar korona