Hurdacıya verilen korona cezasını vali iptal etti

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, sepetli motosikletle hurda ve geri dönüşüm malzemesi toplayan bir kişiye korona virüsü tedbirlerini ihlal ettiği gerekçesiyle verilen cezayı iptal etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sepetli motosikletle hurda ve geri dönüşüm malzemesi toplayarak geçimini sağlamaya çalışan kişiye polislerin 'korona virüsü tedbirlerini ihal ettiği' gerekçesiyle kestiği cezanın iptal edildiği açıklandı.

Elazığ Valiliği tarafından alınan kararla, geri dönüşüm fabrikası olan işletmelerin görevlileri ve çalışanları haricinde geri dönüşüm malzemelerinin toplanması da yasaklanmıştı. Bu kapsamda şehir içinde olduğu gibi yollarda da uygulama yapan polis, Güney Çevre Yolu'nda sepetli motorla topladığı hurda ve geri dönüşüm malzemelerini götüren A.K.'yi durdurup 'yetersiz ehliyet ve amacı dışında araç kullanmaktan' 2 bin 456 TL, 1593 sayılı Hıfzıssıhha Kanunu 5'inci maddesine dayanarak da korona tedbirlerine aykırılıktan tutanak tutarak 3 bin 150 TL para cezası kesmişti. Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım'ın bu cezaları iptal ettiği açıklandı. Kaldırım'ın, A.K.'ye valilik tarafından yardım yapılabileceğini söylediği de belirtildi. (HABER MERKEZİ)