Kayyım yönetimi tarafından 'başarısız' sayılan işçilerden eylem

Van Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarında taşeron statüsünden kadroya geçmek için üç kez mülakata giren ve kayyım yönetimi tarafından “başarısız” sayılarak işe alınmayan 307 işçi basın açıklaması yaparak destek istedi: Yapılan uygulama hukuksuz...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Van Büyükşehir Belediyesi’nde taşeron statüsünden kadroya geçmek için üç kez mülakata giren ve kayyım yönetimi tarafından “başarısız” sayılarak işe alınmayan 307 işçi itiraz dilekçelerini belediyeye sunarak basın açıklaması yaptı. Sabah saatlerinde belediyenin önüne giden işçiler toplu olarak dilekçe vermek istedi ancak polisler, Valiliğin eylem ve etkinlik yasağını gerekçe göstererek basın açıklaması ve toplu dilekçe verilmesine izin vermedi. Bunun üzerine işçiler ikişerli gruplar halinde belediyeye giderek itiraz dilekçelerini sundu.

‘BİZE SAHİP ÇIKILSIN’

Mezopotamya'nın haberine göre, dilekçelerin verilmesinin ardından işçiler basın açıklaması yaptı. İşçiler adına açıklamayı yapan Zafer Uyar, üç kez mülakata girdikleri halde başarısız ilan edildiklerini belirterek, mahkeme kararına rağmen yapılan bu uygulamanın hukuksuz olduğunu söyledi. Uyar, “Mülakata girdiğimizde bize kazandığımızı söylediler ama baktık ki hiçbirimiz geçememişiz. İki yıldır hakkımız elimizden alınıyor, muhatap bulamıyor ve sorunlarımızı kimseye aktaramıyoruz. AKP milletvekilleri ve il başkanı ile görüştük ama bizim sorunumuzu çözülmeyeceğini söylediler. AKP’liler bize ‘seçimi biz kazanmadık gidin Vali orada, devlet orada, onlarla görüşün dediler. Tüm kamuoyunun bize sahip çıkmasını istiyoruz” dedi.

Çok mağdur olduklarını ve haklarının gasp edildiğini söyleyen Uyar, kendilerine destek verilmesini istedi.

Etiketler Van kayyım işçiler