Ankara'da toplu taşıma yüzde 84 azaldı

Korona virüsü önlemleri kapsamında kısıtlamaya gidilen toplu taşıma kullanımında Ankara'da da düşüş yaşandı. 2 Mart’ta 1.5 milyonun üzerinde olan kullanım 27 Mart’ta 271 bine düştü.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Korona virüsü tedbirleri kapsamında yetkililer tarafından yapılan “Evde Kal” çağrılarının ardından Ankara’da toplu taşıma kullananların sayısı yüzde 84 azaldı. 2 Mart tarihinde toplam yolcu sayısı 1 milyon 696 bin 595 olarak kayıtlara geçerken, bu sayı 27 Mart’ta 271 bin 782’ye kadar düştü.

‘TOPLU TAŞIMA GÜNDEN GÜNE AZALDI’

Salgın hastalık riskine karşı toplu taşıma araçlarını azami ölçüde kullanmaları yönünde uyarılarda bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın “Evde Kal Ankara” çağrısına kulak verildiği ifade edilen belediyenin açıklamasında şunlar kaydedildi:

“Alınan önlemler ve yapılan uyarıların ardından kent genelinde vatandaşların daha az sokağa çıktığı gözlemlenirken, toplu taşıma araçlarını kullananların sayısında 2-27 Mart tarihleri arasında yüzde 84 oranında azalma yaşandı. Raylı Sistemler Daire Başkanlığı verilerine göre; 2-27 Mart tarihleri arasında ANKARAKART kullanımı EGO Otobüsleri, Teleferik, ANKARAY, Metro, ÖTA, ÖHA ve TCDD gibi toplu taşıma araçlarında günden güne azaldı. Başkent’te toplu taşıma araçlarını kullanan yolcu sayısı 2 Mart’ta 1 milyon 696 bin 595 iken, bu rakam 27 Mart’ta 271 bin 782’ye kadar düştü.” (DUVAR)

Etiketler tcdd korona anakara