Kendirli Belediye Başkanı: Bazıları özellikle seçilmişiz gibi söylüyor

Karantinaya alınan Kendirli'nin Belediye Başkanı Alaettin Serdar: "Beldedeki bazı insanların sanki özellikle biz seçilmişiz gibi söylüyorlar. Ama bir kardeşimizin hayatını kaybetmiş olması ve Rize'de bunun ilk olması dolayısıyla bu karar alınmıştır."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rize'de korona virüsü nedeniyle karantina altına alınan Kendirli Belediye Başkanı Alaettin Serdar, bazı insanların sanki özellikle kendi beldeleri seçilmiş gibi düşündüğünü ancak kararın hastalığın bir ölüme neden olması ve nasıl yayıldığının anlaşılamaması nedeniyle alındığını açıkladı.

Kendirli beldesiyle ilgili olarak karantina kararı dün 14.30'da açıklandı ve bu sabah yürürlüğe girdi. Beldeye bağlı Yeni Selimiye, Esentepe ve Maltepe köylerine de giriş-çıkışlar durduruldu.

CNN Türk canlı yayınında açıklamalar yapan Kendirli Belediye Başkanı Alaettin Serdar, beldenin neden karantinaya alındığını anlattı. Serdar açıklamasında şunları söyledi: "Covid 19'un Rizemize ulaşmış olmasından sonra ilk can kaybının Kendirli'den olması ve bir iki hastamızın hastanede yatıyor olması dolayısıyla, Bilim Kurulumuzun talimatlarıyla valiliğimiz titiz çalışma içindedirler. Yoğun yaşanan bir belde olması ve virüsün geliş kaynağının bulunamamış olması nedeniyle böyle bir karar alınmıştır. Bazı vatandaşlarımız tedirgin oluyor. Bu bizim sağlığımız için. Bu vesileyle beldedeki bazı insanlar sanki özellikle biz seçilmişiz gibi söylüyorlar. Baktığınız zaman afaki bir durumun mevcut olmadığı ama bir kardeşimizin hayatını kaybetmiş olması ve Rize'de de bunun ilk olması dolayısıyla tedbiren bir karantina uygulaması beldemiz ve etraf köylerimizde alınmıştır. Bu karar bizi memnun etmiştir. İnşallah araştırmalar sonucunda kaynağın nereden geldiği anlaşılır. Tüm beldelerimizde sağlık taraması yapılmaktadır. Cumhurbaşkanımıza, Rize Valimize, sağlık çalışanlarımıza özellikle teşekkür ediyorum."

'OLAĞANÜSTÜ BİR DURUM YOK'

Alaattin Serdar dün AA'ya yaptığı açıklamada da, beldede ilk koronavirüs vakasının bir hafta önce görüldüğünü söylemişti. Beldede virüsün bulaşma kaynağının bulunamaması nedeniyle önleyici tedbir olarak Rize Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğünce karantina kararı alındığını ifade eden Serdar, şunları kaydetmişti: "Beldemizde olağanüstü bir vakanın olmadığını belirtmek isterim. Önleyici bir tedbir olması bakımından böyle bir karar alınmıştır ve bu karar da bana göre doğru olmuştur. Halkın sağlığı her şeyin üzerindedir. O bakımdan beldemizde daha büyük vakaların olmaması, vakanın kaynağının bulunabilmesi için tedbiren böyle bir karar alınmıştır."

Ne olmuştu?

Rize İl Sağlık Müdürlüğünden dün yapılan yazılı açıklamada, korona virüsü tedbirlerinin artırıldığı belirtilerek, "İlimiz Kendirli beldesi ve bununla yakın temasta olan Yeni Selimiye, Beştepe, Esentepe ve Maltepe köyleri potansiyel koronavirüs vakalarının önüne geçebilmek için karantina altına alınmıştır" bilgisi paylaşıldı. Anılan yerleşim yerlerine giriş çıkışların denetime tabi tutulacağına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Giriş çıkışlara izin verilmeyecektir. Yine muhtarlar üzerinden bu bölgedeki evlerde ateş, öksürük gibi semptomu bulunan tüm vatandaşlarımızın isimleri alınacak, akabinde sağlık ekipleri ev ev gezerek tek tek bu isimleri sağlık kontrolünden geçirecektir. Semptomu olan her kişi ya evde mutlak izolasyona alınacak ya da gerekirse hastaneye kaldırılacaktır. Yine vatandaşlarımızın ihtiyacını gideren ve satış yapan fırın, market gibi yerler çok daha sıkı denetlenecektir."

Beldede, karantina süresi için kararı daha sonra İl Sağlık Müdürlüğü verecek. (HABER MERKEZİ)

Etiketler rize korona Kendirli