Kadro sınavında Afrin'de ölen askerler soruldu

Van Belediyesinde kadro almak isteyen işçilere mahkeme kararıyla üçüncü kez yapılan mülakat sınavında Afrin operasyonunda ölen askerler ve öğle namazı soruldu.

Google Haberlere Abone ol

VAN - HDP’li Van Büyükşehir Belediyesi'ne 2016’da kayyım atanmasının ardından taşeron statüsünden kadroya geçmek için üçüncü kez sınava giren emekçilere Afrin operasyonunda yaşamını yitiren askerlerin isimleri soruldu.

2016 yılında kayyım atanan Van Büyükşehir belediyesine kayyım olarak atanan Murat Zorluoğlu, taşeronun kaldırılmasının ardından kadroya girmek için sınava giren emekçileri başarısız oldukları gerekçesiyle almadı. Bunun üzerine emekçilerin mahkemeye yaptığı başvuru kabul edilerek mülakatın yeniden yapılmasına karar verildi. Yapılan ikinci mülakatta da sınava girenler başarısız bulununca yine mahkemeye başvurdular ve yeniden mülakat yolu açıldı.

İş Mahkemesi'nin kararı üzerine 7 Mart tarihinde yapılan üçüncü mülakatta ise emekçilere Afrin’de yaşamını yitiren askerlerin isimleri ve öğle namazının kaç rekât olduğu soruldu. Bu sorularla yapılan mülakatın ardından 217 emekçi yine 'başarısız' bulunarak işe alınmadı.

Van Kayyımı M. Emin Bilmez, sınavın kurallara uygun yapıldığını açıklarken davanın avukatı Emrah Borazan ise, "Müvekkillerim 696 sayılı KHK ile yürürlüğe giren kararname ile sınava girmeye hak kazanmış ve sözlü sınava tabi tutuldular. Ancak herhangi bir gerekçe gösterilmeden başarısız oldukları iddia ediliyor. Bu karar mahkemeden 2 defa dönmesine rağmen yine aynı şey yapılıyor. Biz bir kez daha mahkemeye başvuracağız" dedi. (DUVAR)