Bir yıllık ekmek zammını salgında yaptılar

Van'da bazı fırıncılar ekmeğe yüzde 25 oranında zam yaptı. Kentte ortalama 1 liradan satılan ekmek bu fırınlarda 1 lira 25 kuruşa satılmaya başlandı. Zammın dayanağı ise geçen Ağustos'ta alınan, ancak uygulanamayan karar...

Google Haberlere Abone ol

VAN - Van'da geçen yıl karar verilen ancak gelen tepkiler üzerine fiilen yaşama geçirilemeyen ekmek zammı, bazı fırınlar tarafından uygulanmaya başlandı.

Korona virüsü nedeniyle zor günler geçirilirken yapılan zamma tepki gösteren CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukçu, olayın esnaf ahlakıyla bağdaşmadığını söyledi. İl genelinde ekmeğe son olarak geçen yıl Ağustos ayında zam yapılmış ancak gelen tepkiler üzerine hayata geçirilememişti.

'BU SÜREÇTE EKMEĞE ZAM DOĞRU DEĞİLDİR'

CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, halk salgınla mücadele için evlerinde zorunlu olarak beklerken temel yiyecek olan ekmeğe zam yapılmasının kabul edilemeyeceğini söyledi.

Kurukcu, "Şu an ekmeği halen 75 kuruşa satan fırınlar da var, bu fiyat bunları kurtarıyorken meslektaşlarının 1.25 liraya satması doğru değil. Fırsatçılık yapan bu fırınlara karşı Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ticaret İl Müdürlüğü, Van Büyükşehir Belediyesi ve tüm yetkililer itiraz etmeli ve yasal inceleme başlatmalıdır” diye konuştu.

CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu

'BİR YIL ÖNCE YAPTIK'

Gazete Duvar'a konuşan Van Fırıncılar Odası yetkilileri ise, “Bu zammı bir yıl önce yapmıştık. Fırıncılar da yeni uygulamaya geçirdi. Yeni zam değil. Böyle yanlış bir algı var diyor. Biz zammı yaptık, artık esnafın kendi arasındaki rekabetle alakalı. Daha önce zammı uygulamadığı için fırıncılar arasında bir rekabetin sonucudur. Biz zammı bir yıl önce yaptık, gerisi esnafa kalmış” dedi. (DUVAR)

Etiketler Van zam ekmek