Konya'da karantina kurallarına uymayan çifte para cezası

Almanya'dan gelip evlerinde karantina altına alınan çift çarşıda görüldü: 6 bin 300 lira ceza kesildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Konya'da evde karantinada bulunan bir çiftin dışarı çıkması üzerine kişi başı 3 bin 150'şer lira olmak üzere 6 bin 300 lira ceza kesildi.

Kısa süre önce Almanya'dan gelen ve karantina kurallarına uymayıp dışarı çıkan çift Beyşehir ilçe merkezinde görüldü. Polis ekipleri, çarşıda buldukları çift N.Ö. ve R.Ö. hakkında Hıfzıssıha Kanununa muhalefetten işlem başlattı.

Çifte, eylemlerinin tekrarı halinde aynı cezanın kesileceği ve Türk Ceza Kanunu'nun 195. maddesi uyarınca haklarında suç duyurusunda bulunulacağı uyarısı da yapıldı.

EVDE KARANTİNA KURALLARI NELER?

Korona virüsü kapsamında yurt dışından gelenlere eğitim verilirken, evde karantinayı kabul edenler ise taahhütname imzalıyor. Bu taahhütname içerisinde evden kesinlikle çıkılmayacağı, misafir kabul edilmeyeceği ve hijyen kurallarına uyulacağı şeklindeki kurallar sıralanıyor.

Aile hekimleri tarafından her gün kontrol edilen ve telefonla hastalık takibi yapılan bu vatandaşlar, kolluk kuvvetlerince de evlerinde olup olmadıkları ve misafir kabul edip etmedikleri konularında denetleniyor. (AA)