Van'da maske üretimi başladı

Yüz maskesi fiyatlarının yüzde 200'e kadar arttığı Van'da, Yüzüncü Yıl Üniversitesi maske üretimine başladı.

Google Haberlere Abone ol

VAN - Van’da karaborsaya düşen yüz maskesi üretimine başlayan Van YYÜ, yüz maskelerini çalışanlarına ve kamu kurumlarında çalışanlara ücretsiz dağıtacak. Kuaförler de korona virüsüne karşı yeni tedbirler aldı.

Türkiye’de korona virüsünden (Covid 19) ilk ölümün yaşanmasının ardından Van’da ise halk evine çekildi. Vanlılar tüm zamanlarını evinde geçirirken, ihtiyaçlarını karşılamak için sokağa çıkanlar da yüz maskeleriyle dolaşıyor. Askeri hastanede bulunan bazı kişilerin test sonuçlarının pozitif çıktığı yönündeki iddialar resmi kaynaklarca doğrulanmasa da kentte endişe yarattı. Vanlıların büyük çoğunluğu bu iddialar nedeniyle hükümetin korona virüsü vakalarının yoğun yaşandığı ve ismi açıklanmayan dört ilden birinin Van olduğunu düşünüyor.

VANLILAR YÜZ MASKESİ BULMAKTA ZORLANIYOR

Vanlıların en çok talep ettikleri şeyler ise dezenfekten jel ve yüz maskesi. Yoğun talepten ötürü bu ürünler karaborsaya düştü. Yüz maskeleri yüzde 200'e varan zamlarla eczanelerde 150 TL’ye satılmaya başlandı. Yüz maskelerinin piyasada oldukça yüksek fiyatlardan satılması üzerine Van YYÜ Dursun Odabaşı Tıp Merkezi harekete geçerek maske üretimine başladı.

‘KAMU PERSONELİNE DAĞITACAĞIZ’

Dursun Odabaşı Tıp Merkezi Başhekimi Dr. Ümit Haluk İlikler konuyla ilgili olarak, “Şu anda terzihane birimimiz yüz maskesi üretimi yapıyor. Çalışan personelimize ve kurumlarımıza dağıtacağız. Eğer kapasitemiz ve potansiyelimiz yeterli olsaydı halka dağıtmak için de yapabilirdik ama maalesef imkânlarımız şimdilik sadece bununla sınırlı” diye konuştu.

.

Korona virüsüne karşı Vanlı berberler de eldiven ve maske takarak saç ve sakal kesimi yapmaya başladı. (DUVAR)