Sahte dezenfektan üreten 4 kişi tutuklandı

Korona virüsü nedeniyle satışları artan dezenfektan ürünlerinin sahtesini üretip piyasaya sürmeye çalışan bir şebeke tespit edildi. Ankara polisi operasyonla beş kişiyi gözaltına aldı. Zanlılardan dördü tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'da ürettikleri sahte dezenfektan ürünlerini piyasaya sürmeye çalışan şebekeye operasyon düzenlendi, gözaltına alınan beş kişiden dördü tutuklandı.

Korona virüsü salgını nedeniyle yoğun ilgi gören dezenfektan ürünlerinin sahtelerinin hazırlanarak piyasaya sürüldüğü belirlendi. Polis, benzer suçlardan çok sayıda kaydı bulunan S.Ö'yü takibe aldı. Bir süre sonra belirlenen adreslere baskınlar yapıldı.

Yenimahalle ilçesinde zanlılara ait adreslerde bulunan 2 konteyner ve 2 otomobilde yapılan aramalarda, bidonlar içerisinde 352 litre sahte el dezenfektanı, 75 litre etil alkol, 3 litre gliserin, 10 litre içeriği belirlenmeyen kimyasal madde, alkol derece ölçer cihazları, çok sayıda plastik bidon ve 10 bin civarında sahte bandrol, hologram ile etiket ele geçirildi.

Zanlıların, "merdiven altı" tabir edilen illegal yöntemlerle ürettikleri sahte dezenfektan ürünleri farklı markalara ait sahte bandrol, hologram ve etiket yapıştırarak, orijinal ürünmüş gibi piyasaya sürmeye çalıştıkları belirlendi. S.Ö. ile F.Y, Ö.Ş, O.A.D. ve B.A.K. gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan dördü tutuklandı, F.Y. adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. (AA)