Engelli Ali’ye tekerlekli sandalye

İran'da meydana gelen depremde enkaz altında kalan engelli Ali Acar'a tekerlekli sandalye verildi. Acar için yardım kampanyası düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran’ın Hoy kentinde meydana gelen 5,9 şiddetindeki deprem Van’ın Başkale ilçesine bağlı Özpınar, Güvendik, Gelenler, Kaşkol ve Böğrupek mahallerinde büyük bir yıkıma neden oldu. 5 Mahallede ev ve ahırların büyük bir bölümü yıkılırken, enkaz altında kalan 10 kişi yaşamını yitirdi, 54 kişi de yaralandı.

Gelenler mahallesinde 6 kişilik Acar ailesinin evi yerle bir oldu. Depremde 6 yaşındaki engelli Ali Acar tekerlekli sandalyesi ile birlikte enkazın altında kaldı. Köylülerin yardımı ile enkazdan kurtarılan 6 yaşındaki Ali Acar’ın sandalyesi kullanılamaz hale geldi.

Van Sosyal Medya Derneği, Hayırseverlerin yardımı ile engelli Ali'ye bir tekerlekli sandalye verdi.

Ali Acar

Ali’nin Ailesinin yanına giden, Van Sosyal Medya Derneği Başkanı Yakup Şen “Tekerlekli sandalye kampanyası fazla sürmedi. Ali Acar kardeşimiz İran sınırında yaşanan depremde evleri çökmüş tekerlekli sandalyesi enkazın altında kalmıştı VASMED olarak yapmış olduğumuz kampanya sonucu ismini belirtmek istemeyen bir anne tarafından tekerlekli sandalye bize ulaştırıldı. Bizde en kısa zaman içinde Ali kardeşimize ulaştırdık” dedi. (HABER MERKEZİ)