İşçi, valiliğin sınavını iptal ettirdi

Çorum'da işçi statüsüne girmek için sözlü sınava alınan bir işçinin psikolojik baskı gördüğünü belirterek yaptığı itiraz kabul edildi. İşçi yeniden ve bu kez uygulamalı olarak sınava alınacak.

Google Haberlere Abone ol

ÇORUM - Kamu Denetçiliği Kurumu’ndan (KDK) sınav iptali isteyen Çorumlu işçinin başvurusu üzerine valiliğin sözlü sınavı iptal edildi. KDK, "Beden işçisine uygulamalı sınav yerine sözlü sınav yapılamaz" dedi.

Çorum’dan KDK’ye başvuran bir çalışan, işçi statüsüne geçirilecek personelin tespiti amacıyla girdiği sözlü sınavda psikolojik baskı gördüğünü, bilgi ve becerisi dışında sorular sorulduğunu söyledi. İtirazı yapan bulunan işçi, kendisinden önceki arkadaşlarına yapılan sözlü sınavların da uygulamalı olarak ve şekli şartları yerine getirilerek uygulanmasına rağmen kendisine sözlü sınav yapıldığını ifade etti. Herkesten farklı bir uygulamaya maruz kaldığını ifade eden işçi, yapılan sınavda iyi niyet olmadığını, yaptığı işte iyi olduğunu ve hakkında şimdiye kadar hiçbir şikayet olmadığını da başvurusuna ekledi.

SINAV UYGULAMALI YAPILACAK

KDK, başvuru üzerine yaptığı incelemede hak sahibi işçilerin işçi statüsüne geçirilmesine ilişkin seçmede, beden gücüne dayalı işlerde çalışanlar için uygulamalı sınavın yapılmasının esas olduğunu belirtti. Bahse konu olayda ise başvuran için uygulamalı sınav yapılması gerekirken iş sağlığı ve güvenliği bilgileri ile genel kültür bilgilerini ölçmeye yönelik sınav sorularından oluşan sözlü sınava tabi tutulmasının hakkaniyetsiz olduğu kararda yer aldı.

İşçinin sınav sonucunda başarısız sayılması işleminin makul süre içinde geri alınması istenen tavsiye kararı Çorum Valiliği'ne de iletildi. Valilik KDK’nin verdiği tavsiye kararı üzerine vatandaşın bir ay içinde belirlenen kriterlere uygun olarak uygulamalı mülakata alınacağını yazıyla hem başvurana hem de kuruma bildirdi.

Etiketler Çorum işçi sınav