Toprak Dede Hayrettin Karaca Parkı açıldı

'Toprak Dede' diyen anılan Hayrettin Karaca'nın adını taşıyan park Çiğli'de açıldı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Geçten ay vefat eden Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma (TEMA) Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Hayrettin Karaca’nın adını taşıyan park ve anıt, Çiğli'nin Ataşehir Mahallesi’nde düzenlenen törenle açıldı.

Törene Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, ilçe yöneticileri, TEMA Vakfı Çiğli temsilcisi Rukiye Sayın, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Parkta ayrıca Heykel Sanatçısı Haluk Rıza Şafak’ın Hayrettin Karaca’yı temsilen ardıç ağacından yaptığı anıtın açılışı da gerçekleştirildi. Törene katılanlara Toprak dede Karaca’nın, kökü geniş toprak kitlesini tuttuğu için önem verdiği ağaçlardan biri olan meşe palamudunun tohumları hediye edildi.

HER AY BİR PARK

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, 2020 projeleri arasında yer alan 12 ayda 12 park açma sözünü yerine getirdiklerini belirterek, “Her ay bir parkımızı açıyoruz. Bu parkımıza belediye meclisimizin kararıyla Hayrettin Karaca’nın adını verdik.. Karaca kuraklık, iklim krizi gibi konuları 30 yıl önce söylemişti. Onun öncülüğünde 1 milyon fidan dikildi. Kendi şahsi mücadelesini, örgütlü hale getirdi. ‘Türkiye Çöl Olmasın’ diyerek iklim krizini önce gündeme getirdi" dedi.

TEMA Vakfı Çiğli Sorumlusu Rukiye Sayın da "Derin saygının ifadesi olarak adının bu parka verilmesi bizi çok mutlu etmiştir. Doğa ile kalınız, Türkiye çöl olmasın" diye konuştu. (DUVAR)