Tuncay Yılmaz: Belediyeye 'adrese dayalı' eleman aranıyor

Çorum Belediye Meclisi'nin CHP Grup Başkanı Tuncay Yılmaz, belediyedeki işe alım şartnamesinde aranan özellikler ve başvuru tarihleri ile 'adrese dayalı' personel alımı yapıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ÇORUM - Çorum Belediyesi’nin İş-Kur aracılığı ile personel alımı ilanına CHP Belediye Meclis Grup Başkanı Tuncay Yılmaz'dan tepki geldi.

CHP Belediye Meclis Grup Başkanı Tuncay Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, belediyenin personel alımında adaletsiz davrandığını belirterek, “Personel alımı şartlarını okuyunca adrese dayalı iş müracaatı olduğunu görüyorsunuz. Asıl merak edilen bu şanslı kişiler kim?” diye sordu.

'YENİ MEZUNA İŞ YOK'

Yılmaz, personel alınacak bazı bölümlerle ilgili aranan özelliklerin de dikkat çektiğini belirterek, başvuru tarihinin sadece 17-18 Şubat aralığı olmasının da kuşku verici olduğunu söyledi.

İşe alınacak kişilerde aranan şartlar ve yaş aralığı tariflerinin de dikkat çekici olduğunu belirten Tuncay Yılmaz, “Harita Mühendisi alımında 40-45 yaş aralığı bulunuyor. Bu demek oluyor ki, yeni mezun bir harita mühendisi işe alınmayacak. Şartnamede bunun gibi ne ilgisi var dedirten maddeler var” diye konuştu.

Çorum Belediyesi'den daha önce de Başkan Halil İbrahim Aşgın’ın yeğeni Mesut Yücel’in sınavsız olarak işe alındığı ortaya çıkmıştı.