Türkiye çapında 695 kişi hakkında gözaltı kararı

Türkiye genelinde onlarca ilde 'FETÖ' üyesi olduğu iddia edilen kişiler hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerin bir kısmının komiser yardımcılığı sınav sorularını çaldığı, bir kısmının da Türk Silahlı Kuvvetleri, Adalet Bakanlığı'nda çalıştıkları belirlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2009'daki komiser yardımcılığına geçiş sınavına yönelik 'FETÖ' soruşturmasında 467 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerin yakalanması için 67 ilde işlem başlatıldı. Ayrıca TSK içinde 157 kişi, Adalet Bakanlığı içinde 71 kişi hakkında da 'FETÖ' üyesi iddiasıyla gözaltı kararı verildi.

ADALET BAKANLIĞI'NDA 71 KİŞİ 

Adalet Bakanlığı bünyesinde 'FETÖ' üyesi olduğu iddia edilen 33'ü aktif görevde olan 71 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara merkezli 15 ilde 50 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltı kararı verilen ve aktif görevde olan kişiler arasında zabıt katibi, icra müdür ve memurları, teknik personel ile infaz koruma memurları bulunuyor.

TSK İÇİNDE 43 İLDE 157 KİŞİ  

İzmir merkezli 43 ilde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinde 'FETÖ' üyesi olduğu iddia edilen ve aralarında 101 muvazzaf askerin de bulunduğu 157 şüpheliden 101'i gözaltına alındı. Şüphelilerin 31'i Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda, 126'sı da Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda olduğu ve 101'inin halen aktif çalıştığı öğrenildi.

Hakkında gözaltı kararı verilen Deniz Astsubay İ.E'nin 2013-2016 yılları arasında İstanbul Boğaz Komutanı olan ve şu an Gölcük Donanma Komutanı olan Koramiral Ercüment Tatlıoğlu'nun emir astsubaylığını yaptığı belirlendi. Aktif görevdeki Hava Astsubay C.Ç'nin ise 2017 yılında emekli olan Hava Korgeneral Yılmaz Özkaya'nın emir astsubaylığını yaptığı öğrenildi.

Gözaltı kararı verilenler arasında bulunan Hava Astsubay E.M'nin 2014-2016 yılları arasında halen ihraç durumda bulunan Hava Tümgeneral olan Ahmet Cural'ın emir astsubaylığını yaptığı, aktif görevdeki Hava Astsubay G.İ'nin ise 2015 yılında emekli olup sonradan rütbesinin alınmasına karar verilen Hava Tuğgeneral Uğur Buldu'nun emir astsubaylığını yürüttüğü tespit edildi.

Hava Astsubay S.B'nin ise 2006 yılında, şu an emekli olan Hava Tuğgeneral Tayfur Fikret Erbilgin'in, 2008-2009 yılları arasında ise şu an emekli olan Hava Tuğgeneral Muzaffer Ok'un emir astsubaylığını yaptığı belirlendi. (AA)