2020, Patara Yılı ilan edildi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçen yılı 34 milyar dolar turizm geliriyle kapattıklarını belirterek, "2020'yi Patara Yılı ilan ettik. Patara antik kenti Fethiye kalkan arasında bulunuyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin turizmi geçen 51,7 milyon turistle kapattığını belirten Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Patara'ya ilişkin duyuru da yaptı. 2020'yi Patara Yılı ilan ettiklerini belirten Erdoğan, şu açıklamayı yaptı:

"Turizmde yılı 34,4 milyar dolar turizm geliriyle kapattık. Turizm alanında bir müjdeyi milletimle paylaşmak istiyorum. 2020 yılını, Patara Yılı ilan ettik. Patara antik kenti Fethiye kalkan arasında bulunuyor.

Likya'nın ana liman şehri olan Patara bizim tarihimizin de önemli sembollerinden biridir. Osmanlı kuzey Afrika ile telsiz telgraf iletişiminin Patara'dan sağlıyordu. İtalyanlar tarafından bombalanana kadar faaliyet göstermişti. Bu istasyonu tekrar hayata geçiriyoruz.

Antik dönemden günümüze ulaşan tek deniz feneri de yine Patara'dadır. Patara'yı ülkemizin tarihi zenginliğini dünyada temsil edecek bir yer olarak gördük."

Patara Antik Kenti, arkeolojik ve tarihsel değerlerinin yanında Akdeniz kaplumbağaları Caretta-Carettaların yumurtalarını bırakıp yavruladıkları ender sahillerden biri olmasıyla da biliniyor.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler patara patara yılı