Kürtçe konuştuğu için Şirin Tosun'u öldüren sanığa müebbet istendi, yedi kişiye takipsizlik verildi

Sakarya Karasu’da Kürtçe konuştuğu için Şirin Tosun’u öldüren, Tosun’un arkadaşı Mahsun Zeren’i yaralayan sanık Zafer Aşık hakkında 'kasten öldürme' ve 'öldürmeye teşebbüs'ten dava açıldı. Aşık'a yardım eden ve cinayet silahını saklayan sanık hakkında ise 5 yıla kadar hapis istendi. Yedi kişi için takipsizlik kararı verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sakarya'nın Karasu ilçesinde 21 Ağustos 2019'da mevsimlik işçi Şirin Tosun'u, Diyarbakır plakalı bir araçtakilere el sallayarak "Kürtçe" selam verdiği için kafasından vurarak silahla öldüren Zafer Aşık'a dava açıldı.

Sakarya Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturmada, Sakarya L Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan 44 yaşındaki Zafer Aşık hakkında, 19 yaşındaki Şirin Tosun'u öldürmekten müebbet, Tosun'un arkadaşı Mahsun Zeren'i 'kasten öldürmeye teşebbüs'ten 9 ile 15 yıl arası değişen hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Sakarya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, cinayette Aşık'a yardım eden ve cinayet silahını saklayan tutuksuz sanık 29 yaşındaki Erkan Mutioğlu hakkında ise Mahsun Zeren'i 'basit yaralamaya teşebbüs'ten 4 ay ile 1 yıl ve cinayet silahını saklamaktan dolayı 'suç delillerinin yok etme, gizlemek'ten 6 ay ile 5 yıla arası değişen hapis cezası istendi.

7 KİŞİYE 'KASTAN ÖLDÜRMEK'TEN TAKİPSİZLİK

Cinayetin işlendiği sırada Zafer Aşık'la birlikte olan ve olaydan sağ kurtulan Mahsun Zeren'i olayın kapatılması için tehdit eden Semih Maral, Tosun ve Zeren’e şişe fırlatan, silahla Zeren’i kovalayarak ateş eden, cinayet silahını saklayan Erkan Mutioğlu, Fuat Aşık, Selahattin Işık ve Turgut Aşık, İsmail Menteşe ve Zafer Aşık ve Hasan Savur hakkında “kasten adam öldürmek”ten açılan soruşturmada ise takipsizlik kararı verildi.

Zeren ve Tosun ailesinin avukatlığını üstlenen Diyarbakır Barosu avukatları, “kasten öldürme” suçundan verilen takipsizlik kararına itirazda bulundu. Avukatlar, haklarında takipsizlik verilen şüphelilerin, eylem birliği içerisinde oldukları gerekçesiyle “kasten öldürme” suçuna iştirak ettiğini belirterek takipsizliğin kaldırılmasını talep etti. (Kaynak: MA)